Списание за дизајн
Списание за дизајн
Накит

Poseidon

Накит Накитот што го дизајнирам ги изразува моите чувства. Ме претставува како уметник, дизајнер и исто така како личност. Предизвикот да се создаде Посејдон беше поставен во најтемните часови од мојот живот кога се чувствував исплашен, ранлив и имав потреба од заштита. Првенствено ја дизајнирав оваа колекција да се користи во самоодбрана. И покрај тоа што овој поим избледени во текот на овој проект, тој сè уште постои. Посејдон (богот на морето и „Земјата-Шајкер“, на земјотреси во грчката митологија) е мојата прва официјална колекција и е насочена кон силни жени, наменети да му дадам на носителот чувство на моќ и доверба.

Име на проектот : Poseidon, Име на дизајнерите : Samira Mazloom, Име на клиентот : samirajewellery.

Poseidon Накит

Овој одличен дизајн е добитник на награда за златен дизајн во производи за осветлување и натпревар за дизајн на проекти за осветлување. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на златните наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни производи за осветлување и дела за дизајнирање на проекти за осветлување.

Дизајн интервју на денот

Интервјуа со светски познати дизајнери.

Прочитајте ги најновите интервјуа и разговори за дизајн, креативност и иновации помеѓу дизајнерскиот новинар и светски познати дизајнери, уметници и архитекти. Погледнете ги најновите проекти за дизајн и наградуваните дизајни од познати дизајнери, уметници, архитекти и иноватори. Откријте нови сознанија за креативност, иновации, уметност, дизајн и архитектура. Дознајте за процесите на дизајнирање на одлични дизајнери.