Списание за дизајн
Списание за дизајн
Градина

Tiger Glen Garden

Градина Градината „Тигар Глен“ е градина за размислување изградена во новото крило на музејот за уметност Johонсон. Инспирирана е од кинеска парабола, наречена „Три лазари на тигарот Глен“, во која тројца мажи ги надминуваат своите секташки разлики за да најдат единство на пријателство. Градината беше дизајнирана во строг стил наречен karesansui на јапонски во кој се создава слика на природата со аранжман на камења.

Име на проектот : Tiger Glen Garden, Име на дизајнерите : Marc Peter Keane, Име на клиентот : Johnson Museum of Art.

Tiger Glen Garden Градина

Овој одличен дизајн е добитник на награда за златен дизајн во производи за осветлување и натпревар за дизајн на проекти за осветлување. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на златните наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни производи за осветлување и дела за дизајнирање на проекти за осветлување.

Дизајн интервју на денот

Интервјуа со светски познати дизајнери.

Прочитајте ги најновите интервјуа и разговори за дизајн, креативност и иновации помеѓу дизајнерскиот новинар и светски познати дизајнери, уметници и архитекти. Погледнете ги најновите проекти за дизајн и наградуваните дизајни од познати дизајнери, уметници, архитекти и иноватори. Откријте нови сознанија за креативност, иновации, уметност, дизајн и архитектура. Дознајте за процесите на дизајнирање на одлични дизајнери.