Списание за дизајн
Списание за дизајн
Градското Обновување

Tahrir Square

Градското Обновување Плоштадот Тахрир е 'рбетот на египетската политичка историја и затоа заживувањето на неговиот урбанистички дизајн е политички, еколошки и социјален дедердерум. Мастер планот вклучува затворање на некои улици и нивно спојување на постојниот плоштад без да се наруши протокот на сообраќај. Тогаш беа создадени три проекти за сместување на рекреативни и трговски функции, како и спомен обележје за обележување на модерната политичка историја во Египет. Планот зеде предвид доволно простор за места за шетање и седење и висок сооднос на зелена површина за да се воведе боја на градот.

Име на проектот : Tahrir Square, Име на дизајнерите : Dalia Sadany, Име на клиентот : Dezines, Dalia Sadany Creations.

Tahrir Square Градското Обновување

Овој одличен дизајн е добитник на награда за златен дизајн во производи за осветлување и натпревар за дизајн на проекти за осветлување. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на златните наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни производи за осветлување и дела за дизајнирање на проекти за осветлување.

Дизајн интервју на денот

Интервјуа со светски познати дизајнери.

Прочитајте ги најновите интервјуа и разговори за дизајн, креативност и иновации помеѓу дизајнерскиот новинар и светски познати дизајнери, уметници и архитекти. Погледнете ги најновите проекти за дизајн и наградуваните дизајни од познати дизајнери, уметници, архитекти и иноватори. Откријте нови сознанија за креативност, иновации, уметност, дизајн и архитектура. Дознајте за процесите на дизајнирање на одлични дизајнери.