Списание за дизајн
Списание за дизајн
Килим

Folded Tones

Килим Килимите се својствено рамни, целта беше да се оспори овој едноставен факт. Илузијата на тродимензионалност се постигнува со само три бои. Разновидноста на тонови и длабочината на килим зависи од ширината и густината на лентите, отколку од големата палета на бои што може да тегла со посебен простор, со што се овозможува флексибилна употреба. Од горе или далеку, килим наликува на преклопен лист. Меѓутоа, додека седите или лежите на тоа, илузијата на наборите можеби не е осетлива. Ова доведува до употреба на едноставни повторувачки линии што можат да се уживаат како апстрактна шема близу.

Име на проектот : Folded Tones, Име на дизајнерите : Enoch Liew, Име на клиентот : Terrace Floors & Furnishings.

Folded Tones Килим

Овој одличен дизајн е добитник на награда за златен дизајн во производи за осветлување и натпревар за дизајн на проекти за осветлување. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на златните наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни производи за осветлување и дела за дизајнирање на проекти за осветлување.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.