Списание за дизајн
Списание за дизајн
Часовник

Hamon

Часовник Хамон е часовник направен од рамна и тркалезна чинија и вода. Рацете на часовник ротираат и нежно ја буткаат водата секоја секунда. Однесувањето на површината на водата е континуирано преклопување на брановите произведени од минатото до денес. Единственоста на овој часовник е да се покаже не само сегашното време, туку и акумулацијата и слабеењето на времето, што е означено со тоа што површината на водата се менува секој момент. Хамон е именуван по јапонски збор „хамон“, што значи бран.

Име на проектот : Hamon, Име на дизајнерите : Kensho Miyoshi, Име на клиентот : miyoshikensho.

Hamon Часовник

Овој одличен дизајн е добитник на награда за бронзен дизајн во конкуренција на архитектура, зграда и дизајн на структури. Дефинитивно треба да го видите бронзениот награден дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни архитектури, градежни работи и дизајн на структури.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.