Списание за дизајн
Списание за дизајн
Компостибилно Пакување

cellulose net tube

Компостибилно Пакување Slубре што магла со големина на Германија се спушта во Пацификот. Користењето на пакување кое е биоразградливо не само што го ограничува одливот на фосилни ресурси, туку овозможува и биоразградливите материи да влезат во синџирот на снабдување. Verpackungszentrum Graz успешно направи чекор во оваа насока развивајќи тубуларни мрежи користејќи компостибилни Модални целулозни влакна од истенчување на домашните шуми. Мрежите за прв пат се појавија на полиците на супермаркетите во Риве Австрија во декември 2012 година. 10 тони пластика може да заштеди само Rewe, едноставно со промена на амбалажата за органски компири, кромид и агруми.

Име на проектот : cellulose net tube , Име на дизајнерите : Verpackungszentrum Graz, Име на клиентот : Verpackungszentrum Graz, Susanne Meininger e.U..

cellulose net tube  Компостибилно Пакување

Овој неверојатен дизајн е добитник на награда за сребрен дизајн во конкуренција на дизајн, облека и облека за облека. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на сребрените наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајн на облека, облека и облека.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.