Списание за дизајн
Списание за дизајн
Типографијата

Ila'l Amam Type Family

Типографијата „Илам Амам“ е семејство од арапски тип, развиено од мешавина од првите типови дисплеи што некогаш создадени - Дебели лица, како и гроздоберските ирански куфички скрипти од XI век, комбинирајќи ги сите во итализиран / коси формат. „Илам Амам“ се состои од типови на дисплеј што се користат за големи цели бидејќи буквите се високо стилизирани и се карактеризираат со строг контраст помеѓу дебели и тенки удари. Фасцинацијата зад итализирана / коси формација потекнува од недостаток на таков вид арапски тип, бидејќи арапскиот можеби од самиот почеток размислувал да има чисто италијански формат.

Име на проектот : Ila'l Amam Type Family, Име на дизајнерите : Sara Mansour, Име на клиентот : Sara Mansour.

Ila'l Amam Type Family Типографијата

Овој одличен дизајн е добитник на награда за бронзен дизајн во конкуренција на архитектура, зграда и дизајн на структури. Дефинитивно треба да го видите бронзениот награден дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни архитектури, градежни работи и дизајн на структури.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.