Списание за дизајн
Списание за дизајн
Јапонски Ресторан

Moritomi

Јапонски Ресторан Преселбата на Моритоми, ресторан кој нуди јапонска кујна, веднаш до светското наследство Химејски замок ги истражува односите помеѓу материјалноста, формата и традиционалното толкување на архитектоника. Новиот простор се обидува да ја репродуцира шемата на утврдувања на замокот во разни материјали, вклучувајќи груби и полирани камења, челик обложен со црн оксид и душеци од татами. Подот направен во чакали обложени со мала смола претставува јазол на замокот. Две бои, бела и црна, течат како вода однадвор, и преминуваат на дрвената решетка украсена влезна врата, до салата за прием.

Име на проектот : Moritomi, Име на дизајнерите : Tetsuya Matsumoto, Име на клиентот : Moritomi.

Moritomi Јапонски Ресторан

Овој неверојатен дизајн е добитник на награда за сребрен дизајн во конкуренција на дизајн, облека и облека за облека. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на сребрените наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајн на облека, облека и облека.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.