Списание за дизајн
Списание за дизајн
Печатениот Текстил

The Withering Flower

Печатениот Текстил Цветниот венец е славење на моќта на цветната слика. Цветот е популарен предмет напишан како персонификација во кинеската литература. За разлика од популарноста на цветниот цвет, сликите на распаѓаниот цвет честопати се поврзани со женкс и табуа. Колекцијата разгледува што ја оформува перцепцијата на заедницата за тоа што е возвишено и абјектно. Наменета во 100cm до 200cm должина на фустани од tulle, печатење на свила на екранот со про translирни ткаенини од мрежести материјали, текстилната техника им овозможува на отпечатоците да останат непроирни и стружни на решетката, создавајќи појава на отпечатоци во живот.

Прстен

Arch

Прстен Дизајнерот добива инспирација од обликот на лак структури и виножито. Два мотива - своден облик и форма на капка, се комбинираат за да се создаде единствена 3-димензионална форма. Со комбинирање на минимални линии и форми и користење едноставни и вообичаени мотиви, резултатот е едноставен и елегантен прстен, кој се прави храбар и разигран, обезбедувајќи простор за проток на енергија и ритам. Од различни агли се менува формата на прстенот - обликот на капка се гледа од предниот агол, обликот на лак се гледа од страничен агол, а крстот се гледа од горниот агол. Ова обезбедува стимулација за носителот.

Прстен

Touch

Прстен Со едноставен гест, акција на допир пренесува богати емоции. Преку прстенот на допир, дизајнерот има за цел да го пренесе ова топло и безобразно чувство со ладен и цврст метал. 2 криви се споени за да формираат прстен што сугерира 2 лица да држат рака. Прстенот го менува својот аспект кога неговата позиција се ротира на прстот и се гледа од различни агли. Кога поврзаните делови се поставени помеѓу прстите, прстенот се појавува или жолт или бел. Кога поврзаните делови се поставени на прстот, можете да уживате и во жолта и во бела боја заедно.

Структурниот Прстен

Spatial

Структурниот Прстен Дизајнот опфаќа метална структура на рамки во која друзината се држи на таков начин што има акцент на каменот, како и на структурата на металната рамка. Структурата е доста отворена и осигурува дека каменот е theвезда на дизајнот. Неправилната форма на дражната и металните топки што ја држат заедно структурата носи малку мекост во дизајнот. Тој е храбар, нежен и носен.

Дизајн На Облека

Sidharth kumar

Дизајн На Облека NS GAIA е современа етикета за женска облека со потекло од Delу Делхи која е богата со уникатни дизајни и техники на ткаенини. Марката е голем поборник за умно производство и сè што е возење велосипед и рециклирање. Важноста на овој фактор се рефлектира во именските столбови, „N“ и „S“ во NS GAIA кои се однесуваат на природата и одржливоста. Пристапот на ГАИА е „помалку е повеќе“. Етикетата игра активна улога во бавното модно движење со тоа што ќе се обезбеди влијанието врз животната средина да биде минимално.

Обетки

Van Gogh

Обетки Обетки инспирирани од бадемово дрво во Цвет, насликани од Ван Гог. Деликатноста на гранките се репродуцира со деликатни ланци од типот Картие кои, како гранките, се нишаат со ветрот. Различните нијанси на различните скапоцени камења, од скоро бело до поинтензивно розево, ги претставуваат нијансите на цвеќињата. Кластерот на цветни цвеќиња е претставен со различни пресеци. Направено со злато од 18 килограми, розови дијаманти, моорганити, розови сафири и розови турмалини. Полиран и текстуриран финиш. Екстремно лесен и со совршено вклопување. Ова е пристигнување на пролетта во форма на скапоцен камен.