Списание за дизајн
Списание за дизајн
Ровот Палто

Renaissance

Ровот Палто Loveубов и разноврсност. Прекрасна приказна испечатена во ткаенината, скролување и концепт на овој ров, заедно со сите други облеки од колекцијата. Единственоста на ова парче е сигурно урбаниот дизајн, минималистичкиот допир, но она што овде е навистина изненадувачко, тоа можеби е неговата разноврсност. Само затворете ги очите, те молам. Како прво, треба да видите сериозна личност која оди на нејзина сериозна работа. Сега, тресете ја главата и, пред вас, ќе видите напишано сино рововно палто, со неколку магнетни мисли за тоа. Напишано со рака. Со loveубов, повторливо!

Виткање Очила

Blooming

Виткање Очила Дизајнот за очила на Соња беше инспириран од цветни цвеќиња и рамки за рано спектакл. Комбинирајќи ги органските форми на природата и функционалните елементи на рамки за спектакли, дизајнерот разви кабриолет предмет што лесно може да се манипулира давајќи неколку различни погледи. Производот беше дизајниран и со практична можност за склопување, заземајќи што е можно помалку простор во торбата на носачите. Леќите се изработени од ласерски плексиглас, со цвеќиња во орхидеја, а рамките се изработени рачно со помош на месинг од позлатени 18 кг.

Мултифункционални Обетки

Blue Daisy

Мултифункционални Обетки Дејзи се композитни цвеќиња со две цвеќиња комбинирани во едно, внатрешен дел и надворешен дел од ливчиња. Таа ја симболизира испреплетеноста на две што претставуваат вистинска loveубов или крајна врска. Дизајнот се вклопува во уникатноста на цветовата маргаритка што му овозможува на носителот да го носи Синиот маргарис на повеќе начини. Изборот на сини сафири за ливчиња е да се потенцира инспирација за надеж, желба и убов. Yellowолтите сафири избрани за централниот цветен ливче го вметнуваат носителот да чувствува чувство на радост и гордост, давајќи му на носителот целосна удобност и доверба во прикажување на нејзината елеганција.

Приврзок

Eternal Union

Приврзок Вечната унија од Олга Јатскаер, професионален историчар, која одлучи да продолжи со новата кариера на дизајнер на накит, изгледа едноставно, но полно со значење. Некои ќе најдат во него допир на келтски накит или дури и јазол на Хераклес. Делото претставува една бесконечна форма, која изгледа како две меѓусебно форми. Овој ефект се создава преку мрежни линии врежани над парчето. Со други зборови - двајцата се врзани како едно, а едното е заедница на двајцата.

Колекцијата На Накит

Ataraxia

Колекцијата На Накит Во комбинација со модата и напредната технологија, проектот има за цел да создаде парчиња накит што можат да ги направат старите готски елементи во нов стил, разговарајќи за потенцијалот на традиционалното во современиот контекст. Со интересот за начинот на кој готската вибрира влијае врз публиката, проектот се обидува да предизвика уникатно индивидуално искуство преку разиграна интеракција, истражувајќи ја врската помеѓу дизајнот и носителите. Синтетичките скапоцени камења, како понизок еко-отпечаток материјал, беа исечени на невообичаено рамни површини за да ги фрлат своите бои на кожата за да ја зајакнат интеракцијата.

Колектор

Eves Weapon

Колектор Оружјето на Ева е направено од 750 карати роза и бело злато. Содржи 110 дијаманти (20,2 век) и се состои од 62 сегменти. Сите тие имаат две сосема различни појави: Во страничен поглед, сегментите се во форма на јаболко, во горниот поглед може да се видат линии во облик на V. Секој сегмент е поделен настрана за да се создаде пролетниот ефект на вчитување што ги држи дијамантите - дијамантите се држат само со тензија. Ова поволно ја нагласува сјајноста, брилијантноста и ја максимализира видливата сјајност на дијамантот. Овозможува исклучително лесен и јасен дизајн, и покрај големината на ѓерданот.