Списание за дизајн
Списание за дизајн
Очила

Camaro | advanced collection

Очила „Напредната колекција | дрво “се карактеризира со обемни очила, а дизајнот е нагласен со изразениот тродимензионален состав. Нови комбинации на дрво и најквалитетно пескарење со рака значат дека секоја ROLF напредна рамка за очила е елегантно парче занаетчиство.

Обетки И Прстен

Vivit Collection

Обетки И Прстен Инспирирани од формите пронајдени во природата, Колекцијата Вивит создава интересна и curубопитна перцепција за издолжените облици и вртливите линии. Парчињата Вивит се состојат од свиткани жолти лисја од 18 килограми со црна родиумска облога на надворешните лица. Обетките во форма на лисја ги опкружуваат ушите, така што тоа е природно движење создава интересен танц помеѓу црното и златото - криејќи го и откривајќи го жолтото злато под него. Синуозноста на формите и ергономските атрибути на оваа колекција претставуваат фасцинантна игра на светлина, сенки, сјај и рефлексии.

Обетки И Прстен

Mouvant Collection

Обетки И Прстен Колекцијата Mouvant беше инспирирана од некои аспекти на футуризмот, како што се идеите за динамичност и материјализација на нематеријалното претставено од италијанскиот уметник Умберто Бокиони. Обетките и прстенот на колекцијата Mouvant содржат неколку златни фрагменти со различна големина, заварени на таков начин што постигнуваат илузија на движење и создаваат многу различни форми, во зависност од аголот што се визуелизира.

Прстен

Moon Curve

Прстен Природниот свет е во постојано движење бидејќи се балансира меѓу редот и хаосот. Добар дизајн е создаден од истата тензија. Неговите квалитети на сила, убавина и динамичност произлегуваат од можноста на уметникот да остане отворен за овие спротивности за време на чинот на создавање. Готовото парче е збир на безброј избори што ги прави уметникот. Целата мисла и никакво чувство нема да резултира во работа што е тврда и студена, додека сите чувства и без контрола даваат причини што не успева да се изрази. Преплетувањето на двајцата ќе биде израз на танцот на самиот живот.

Фустанот

Nyx's Arc

Фустанот Кога светлината ќе проникне низ прозорците со фино ниво, ќе произведе ниво на естетско осветлување, осветлување за да ги донесе луѓето во просторијата кога мистериозниот и тивкиот ум, како Nyx со мистериозна и тивка, употреба на ламинирани ткаенини и пресврт да влечкаат таквото толкување на убавината.

Ѓердан

Extravaganza

Ѓердан Елегантен колекционер инспириран од кифли, антички украси на вратот што можете да ги видите на многу убави слики од XVI и XVII век. Карактеризира со современ и модерен дизајн, поедноставувајќи го типичниот стил на измет, обидувајќи се да го направи модерен и современ. Софистициран ефект кој му дава елеганција на носителот, користењето црни или бели бои овозможува мноштво комбинации со модерен и чист дизајн. -Ердан со едно парче, флексибилен и лесен. Не-скапоцен материјал, но со импресивен дизајн со висока мода што го прави овој копир не само украс, туку нов украс за тело.