Списание за дизајн
Списание за дизајн
Тактилна Ткаенина

Textile Braille

Тактилна Ткаенина Индустриски универзален текстил quакард мисла како преведувач на слепите лица. Оваа ткаенина може да ја читаат луѓе со добар поглед и таа е наменета за нив да им помогне на слепите луѓе кои почнуваат да го губат видот или имаат проблеми со видот; со цел да се научи системот на бразил со пријателски и заеднички материјал: ткаенина. Содржи азбука, броеви и знаци на интерпункција. Не се додаваат бои. Тоа е производ на сива скала како принцип на без перцепција на светлина. Тоа е проект со социјално значење и го надминува комерцијалниот текстил.

Спектакли

Mykita Mylon, Basky

Спектакли Колекцијата MYKITA MYLON е изработена од лесен полиамиден материјал со одлична индивидуална прилагодливост. Овој специјален материјал е создаден слој по слој благодарение на техниката Селективно ласерско синтетирање (SLS). Реинтепретирајќи ја традиционалната форма на облик на панто-спектакл во форма на панто, која беше модерна во 1930-тите, моделот BASKY додава ново лице на оваа колекција на спектакли, која првично беше дизајнирана за употреба во спортот.

Часовникот

Ring Watch

Часовникот Ринг часовникот претставува максимално поедноставување на традиционалното рачен часовник преку елиминација на броеви и рацете во прилог на двата прстени. Овој минималистички дизајн овозможува чист и едноставен изглед кој совршено се венчава со естетскиот изглед на часовникот. Круната на потписот сè уште обезбедува ефикасно средство за промена на часот додека нејзиниот скриен е-мастило екран ги прикажува живописните ленти во боја со исклучителна дефиниција, на крајот одржувајќи аналоген аспект, истовремено обезбедувајќи подолг век на траење на батеријата.

Нараквицата

Fred

Нараквицата Постојат многу различни видови нараквици и блескави: дизајнери, златни, пластични, ефтини и скапи ... но убави како што се, сите тие се секогаш едноставно и само нараквици. Фред е нешто повеќе. Овие манжетни во својата едноставност го оживуваат благородникот на старите времиња, но сепак се модерни. Тие можат да се носат и на голи раце, како и на свилена блуза или црн џемпер, и секогаш ќе додадат допир на час на лицето што ги носи. Овие нараквици се уникатни затоа што доаѓаат како пар. Тие се многу лесни што ги прави носењето непријатно. Со носење нив, едвај ќе се забележи!

Ѓердан И Брош

I Am Hydrogen

Ѓердан И Брош Дизајнот е инспириран од неоплатонската филозофија на макрокосмосот и микрокосмосот, гледајќи ги истите обрасци репродуцирани на сите нивоа на космосот. Осврнувајќи се на златниот сооднос и збирката низа, ѓерданот се карактеризира со математички дизајн што ги имитира филотаксата обрасци забележани во природата, како што се гледа во сончогледи, маргаритки и разни други растенија. Златниот торс претставува Универзум, обвиен во ткаенината на просторот-време. „Јас сум водород“ истовремено претставува модел на „Универзална константа на дизајнот“ и модел на самиот Универзум.

Скоканиот Накит

Clairely Upcycled Jewellery

Скоканиот Накит Убава, чиста, разоткриена накит, дизајнирана од потребата да се користи отпаден материјал од производство на Клер де Лун лустер. Оваа линија се разви во значителен број на колекции - сите раскажувачки приказни, сите претставуваат многу лични погледи во филозофиите на дизајнерот. Транспарентноста е важен дел од сопствената филозофија на дизајнерите, а тоа се рефлектира со изборот на употребен акрилик. Освен употребениот акрилен огледало, што сам по себе рефлектира светлина, материјалот е секогаш транспарентен, боја или јасен. Амбалажата со ЦД ги зајакнува концептите за повторување.