Списание за дизајн
Списание за дизајн
Медот

Ecological Journey Gift Box

Медот Дизајнот на кутијата за подароци со мед е инспириран од „еколошкото патување“ на Шенонџа со изобилство на диви растенија и добра природна еколошка средина. Заштитата на локалното еколошко опкружување е креативна тема на дизајнот. Дизајнот усвојува традиционална кинеска уметност од хартија и куклена уметност во сенка за да ја покаже локалната природна екологија и пет ретки и загрозени заштитени животни од прва класа. Груба трева и дрвена хартија се користат на материјалот за пакување, што претставува концепт на природа и заштита на животната средина. Надворешната кутија може да се користи како исклучителна кутија за складирање за повторна употреба.

Кујнски Столче

Coupe

Кујнски Столче Оваа столица е дизајнирана да му помогне на еден да задржи неутрално седење. Набудувајќи го секојдневното однесување на луѓето, дизајнерскиот тим утврдил потреба луѓето да седат на столици за пократок временски период, како што се седење во кујната за брза пауза, што го инспирирало тимот да ја создаде оваа столица специјално за да се смести во таквото однесување. Оваа столица е дизајнирана со минимални делови и структури, со што столицата е прифатлива и економична и за купувачите и за продавачите, земајќи ја предвид продуктивноста на производите.

Инфографски Со Анимиран Гиф

All In One Experience Consumption

Инфографски Со Анимиран Гиф Проектот All In One Consum Consum е Инфограф со големи податоци што прикажува информации како што се целта, видот и потрошувачката на посетителите во комплексни трговски центри. Главните содржини се составени од три репрезентативни увид кои произлегуваат од анализата на „Големите податоци“ и истите се наредени од горе до долу според редоследот на важноста. Графиките се прават со употреба на изометриски техники и се групирани во користењето на репрезентативната боја на секој предмет.

Филмски Постер

Mosaic Portrait

Филмски Постер Уметничкиот филм "Мозаик Портрет" беше објавен како постер постер. Тоа главно ја раскажува приказната за една девојка која била сексуално нападната. Белата обично има метафора на смртта и симбол на чистота. Овој постер избира да ја скрие пораката за „смрт“ зад тивка и нежна состојба на една девојка, за да ја потенцира посилната емоција зад тишината. Во исто време, дизајнерот интегрираше уметнички елементи и сугестивни симболи на сликата, предизвикувајќи пообемни размислувања и истражувања на филмските дела.

Ременот За Перење Во Затворено

Brooklyn Laundreel

Ременот За Перење Во Затворено Ова е појас за перење за внатрешна употреба. Компактеното тело што е помало од јапонската хартија на хартија изгледа како мерка на лента, мазна завршница без завртка на површината. Ременот со должина од 4 m има вкупно 29 дупки, секоја дупка може да ја држи и да ја држи закачалката од палтото без додатоци за облека, работи за брзо сушење. Ременот изработен од антибактериски и анти-мувла полиуретан, безбеден, чист и силен материјал. Максималното оптоварување е 15 кг. 2 парчиња кука и ротирачко тело овозможуваат повеќенаменска употреба. Мал и едноставен, но ова е многу корисно ставка за перење. Лесна работа и паметна инсталација ќе одговараат на сите типови простории.

Болница

Warm Transparency

Болница Конвенционално, болницата има тенденција да биде простор што има слаба природна боја или материјал заради вештачки структурен материјал за подобрување на функционалноста и ефикасноста. Затоа, пациентите сметаат дека тие се одвоени од нивниот секојдневен живот. Треба да се земе предвид удобно опкружување каде пациентите можат да поминат и ослободени од стрес. Архитектите на ТСЦ обезбедуваат отворен, удобен простор со поставување на отворен таван простор во облик L и големи стреата користејќи многу дрвен материјал. Топлата транспарентност на оваа архитектура ги поврзува луѓето и медицинските услуги.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.