Списание за дизајн
Списание за дизајн
Концепт Систем За Предупредување

Saving Millions of Lives on the road!

Концепт Систем За Предупредување Зошто семафорите имаат портокалово, но автомобилските светла за сопирачките не? Автомобилите денес доаѓаат само со црвени сопирачки светла на задниот дел. Овој „застарен“ систем на предупредување има големи недостатоци, особено при поголема брзина. Црвената светло за предупредување се прикажува само ПОД بعد возачот ги погоди сопирачките. PACA (Предвидливи сигнали за аверзија на судир) прикажува претходно предупредувачко светло портокалово светло ПРЕД возачот во возилото со возење ги применува сопирачките. Ова му дозволува на возачот на второто возило на време да запре и да спречи судир. Оваа промена на парадигмата ја корегира опасната опасност по животот во постојниот дизајн.

Име на проектот : Saving Millions of Lives on the road! , Име на дизајнерите : Anjan Cariappa M M, Име на клиентот : Muckati Sentient Design and Devices.

Saving Millions of Lives on the road!  Концепт Систем За Предупредување

Овој одличен дизајн е добитник на награда за бронзен дизајн во конкуренција на архитектура, зграда и дизајн на структури. Дефинитивно треба да го видите бронзениот награден дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни архитектури, градежни работи и дизајн на структури.

Дизајн тим на денот

Најголемите тимови за дизајн во светот.

Понекогаш ви треба многу голем тим на талентирани дизајнери за да дојдете до навистина одлични дизајни. Секојдневно, ние располагаме со различен тим за наградуван иновативен и креативен дизајн. Истражете и откријте оригинална и креативна архитектура, добар дизајн, мода, графички дизајн и проекти за дизајн стратегија од дизајнерски тимови ширум светот. Инспирирајте се од оригиналните дела на дизајнерите на големите мајстори.