Списание за дизајн
Списание за дизајн
Целосно Автоматска Машина За Чај

Tesera

Целосно Автоматска Машина За Чај Целосно автоматската Tesera го поедноставува процесот на подготовка на чајот и поставува атмосферска фаза за правење чај. Лабавиот чај се полни во специјални тегли во кои, уникатно, времето за приготвување, температурата на водата и количината на чај може индивидуално да се прилагодат. Машината ги препознава овие поставки и го подготвува совршениот чај целосно автоматски во про transparentирната стаклена комора. Откако ќе се истури чајот, се одвива автоматски процес на чистење. Интегрираната лента може да се отстрани за сервирање и да се користи и како мал шпорет. Без оглед дали е чаша или тенџере, вашиот чај е совршен.

Име на проектот : Tesera, Име на дизајнерите : Tobias Gehring, Име на клиентот : Blick Kick Kreativ KG.

Tesera Целосно Автоматска Машина За Чај

Овој одличен дизајн е добитник на награда за златен дизајн во производи за осветлување и натпревар за дизајн на проекти за осветлување. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на златните наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни производи за осветлување и дела за дизајнирање на проекти за осветлување.

Дизајн интервју на денот

Интервјуа со светски познати дизајнери.

Прочитајте ги најновите интервјуа и разговори за дизајн, креативност и иновации помеѓу дизајнерскиот новинар и светски познати дизајнери, уметници и архитекти. Погледнете ги најновите проекти за дизајн и наградуваните дизајни од познати дизајнери, уметници, архитекти и иноватори. Откријте нови сознанија за креативност, иновации, уметност, дизајн и архитектура. Дознајте за процесите на дизајнирање на одлични дизајнери.