Списание за дизајн
Списание за дизајн
Светилка

Tako

Светилка Тако (октопод на јапонски јазик) е стол светилка инспирирана од шпанската кујна. Двете основи потсетуваат на дрвените плочи каде што се сервира „pulpo a la gallega“, додека неговата форма и еластичната лента евоцираат едно бенто, традиционалното јапонско ручек. Неговите делови се склопуваат без завртки, што го прави лесен за составување. Да се пакуваат на парчиња, исто така, се намалуваат трошоците за пакување и складирање. Зглобот на флексибилната абажур на полипропен е скриена зад еластичната лента. Дупките дупчат на основата и на горните парчиња го овозможуваат потребниот проток на воздух за да се избегне прегревање.

Име на проектот : Tako, Име на дизајнерите : Maurizio Capannesi, Име на клиентот : .

Tako Светилка

Овој одличен дизајн е добитник на награда за златен дизајн во производи за осветлување и натпревар за дизајн на проекти за осветлување. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на златните наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни производи за осветлување и дела за дизајнирање на проекти за осветлување.

Дизајнер на денот

Најдобри светски дизајнери, уметници и архитекти.

Добриот дизајн заслужува големо признание. Секојдневно, задоволни сме да прикажеме неверојатни дизајнери кои создаваат оригинални и иновативни дизајни, неверојатна архитектура, стилска мода и креативни графики. Денес ви претставуваме еден од најголемите светски дизајнери. Изберете го наградуваниот портфолио на дизајн денес и добијте ја вашата дневна инспирација за дизајн.