Списание за дизајн
Списание за дизајн
Божиќна Картичка

Season´s Greetings

Божиќна Картичка Хартијата е изработена од 100% памук, кој по својата мекост има пријатен допир нагласувајќи ја врската со модата. Јасниот и стилски дизајн на картичката го потенцира идентитетот на ЦБР како водечка компанија во модерната облека за секојдневни жени. Рудолф, ирваси со црвена боја, комбинира бизнис и Божиќ: На прв поглед, неговите птици се непроменети, само во вториот поглед е прикажана малата промена од закачалката. Покрај овој детал, тоа е шал што го открива ликот на модната компанија.

Име на проектот : Season´s Greetings, Име на дизајнерите : Jens Lattke, Име на клиентот : CBR Fashion Group.

Season´s Greetings Божиќна Картичка

Овој добар дизајн е добитник на награда за дизајн во конкуренција на дизајн на пакување. Дефинитивно треба да го видите наградуваниот дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајн на пакување.