Списание за дизајн
Списание за дизајн
Интеракција Четка За Заби

TTONE

Интеракција Четка За Заби TTone е интерактивна четка за заби за деца, која игра музика без традиционални батерии. TTone ја доловува кинетичката енергија произведена од дејството на четкање. Концептот е да се направи четкањето да биде поинтересно за детето, при истовремено развивање на здрави навики за хигиена на забите. Музиката доаѓа од заменливата четка, Кога четката се заменува, тие добиваат нова музичка мелодија заедно со новата четка. Музиката го забавува детето, ги охрабрува да четка за правилно време, додека исто така им овозможува на родителите да знаат дали нивното дете го завршило времето на четкање или не.

Име на проектот : TTONE, Име на дизајнерите : Nien-Fu Chen, Име на клиентот : Umeå Institute of Design .

TTONE Интеракција Четка За Заби

Овој одличен дизајн е добитник на награда за бронзен дизајн во конкуренција на архитектура, зграда и дизајн на структури. Дефинитивно треба да го видите бронзениот награден дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни архитектури, градежни работи и дизајн на структури.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.