Списание за дизајн
Списание за дизајн
Лулка За Стол

xifix2base rocking-chair-one

Лулка За Стол Дизајнот на лулка што се крие се заснова на потребниот минимум физика и материјал - реализиран од една бескрајна цевка. Стабилноста се постигнува со форма на јамка. Не се потребни дополнителни конструкции и врски. Столот нема никакви агли само криви - хармонични кривини. Тоа е тенок и пријатна стол за лулка - без украси и дополнителни конструкции. Тој е наменет за релаксирачки области како дневни соби. Минимализираната конструкција на една цевка е веднаш видлива.

Име на проектот : xifix2base rocking-chair-one, Име на дизајнерите : Juergen Josef Goetzmann, Име на клиентот : Creativbuero.

xifix2base rocking-chair-one Лулка За Стол

Овој одличен дизајн е добитник на награда за бронзен дизајн во конкуренција на архитектура, зграда и дизајн на структури. Дефинитивно треба да го видите бронзениот награден дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни архитектури, градежни работи и дизајн на структури.

Дизајн легенда на денот

Легендарните дизајнери и нивните наградувани дела.

Легендите за дизајн се исклучително познати дизајнери кои го прават нашиот свет подобро место со своите добри дизајни. Откријте ги легендарните дизајнери и нивните иновативни дизајни на производи, оригинални уметнички дела, креативна архитектура, извонредни модни дизајни и стратегии за дизајнирање. Уживајте и истражете ги оригиналните дизајнерски дела на наградуваните дизајнери, уметници, архитекти, иноватори и брендови ширум светот. Инспирирајте се од креативни дизајни.