Списание за дизајн
Списание за дизајн
Уметничка Продавница

Kuriosity

Уметничка Продавница Kuriosity се состои од платформа за малопродажба преку Интернет, поврзана со оваа прва продавница за физички производи, која покажува избор на мода, дизајн, рачно изработени производи и уметничко дело. Повеќе од типична продавница за малопродажба, Kuriosity е дизајниран како куративно искуство за откривање, каде производите што се прикажани се дополнети со дополнителен слој на богати интерактивни медиуми што служат за привлекување и занимавање со клиентот. Приказот за икони на прозорецот за бесконечноста на Kuriosity ја менува бојата за привлекување и кога клиентите шетаат, скриените производи во кутии зад навидум бесконечниот стаклен портал се палат повикувајќи ги да влезат.

Име на проектот : Kuriosity, Име на дизајнерите : Lip Chiong - Studio Twist, Име на клиентот : Kuriosity, K11 Concepts Ltd..

Kuriosity Уметничка Продавница

Овој одличен дизајн е добитник на награда за златен дизајн во производи за осветлување и натпревар за дизајн на проекти за осветлување. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на златните наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни производи за осветлување и дела за дизајнирање на проекти за осветлување.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.