Списание за дизајн
Списание за дизајн
Уметничка Продавница

Kuriosity

Уметничка Продавница Kuriosity се состои од платформа за малопродажба преку Интернет, поврзана со оваа прва продавница за физички производи, која покажува избор на мода, дизајн, рачно изработени производи и уметничко дело. Повеќе од типична продавница за малопродажба, Kuriosity е дизајниран како куративно искуство за откривање, каде производите што се прикажани се дополнети со дополнителен слој на богати интерактивни медиуми што служат за привлекување и занимавање со клиентот. Приказот за икони на прозорецот за бесконечноста на Kuriosity ја менува бојата за привлекување и кога клиентите шетаат, скриените производи во кутии зад навидум бесконечниот стаклен портал се палат повикувајќи ги да влезат.

Име на проектот : Kuriosity, Име на дизајнерите : Lip Chiong - Studio Twist, Име на клиентот : Kuriosity, K11 Concepts Ltd..

Kuriosity Уметничка Продавница

Овој одличен дизајн е добитник на награда за златен дизајн во производи за осветлување и натпревар за дизајн на проекти за осветлување. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на златните наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни производи за осветлување и дела за дизајнирање на проекти за осветлување.

Дизајн интервју на денот

Интервјуа со светски познати дизајнери.

Прочитајте ги најновите интервјуа и разговори за дизајн, креативност и иновации помеѓу дизајнерскиот новинар и светски познати дизајнери, уметници и архитекти. Погледнете ги најновите проекти за дизајн и наградуваните дизајни од познати дизајнери, уметници, архитекти и иноватори. Откријте нови сознанија за креативност, иновации, уметност, дизајн и архитектура. Дознајте за процесите на дизајнирање на одлични дизајнери.