Списание за дизајн
Списание за дизајн
Градите На Фиоки

Black Labyrinth

Градите На Фиоки Црниот лавиринт од Екхард Бегер за ArteNemus е вертикална градите на фиоки со 15 фиоки кои ја инспирираат од азиските медицински ормани и стилот Баухаус. Неговиот мрачен архитектонски изглед се оживува преку светли маркистички зраци со три фокусни точки кои се огледуваат околу структурата. Зачнувањето и механизмот на вертикалните фиоки со ротирачкото одделение го пренесуваат делото неговиот интригантен изглед. Структурата на дрво е покриена со фурна со црно обоена боја, додека макетата е направена во огнен јавор. Фурнирот се подмачкува за да се постигне сатенска завршница.

Име на проектот : Black Labyrinth, Име на дизајнерите : Eckhard Beger, Име на клиентот : ArteNemus.

Black Labyrinth Градите На Фиоки

Овој одличен дизајн е добитник на награда за златен дизајн во производи за осветлување и натпревар за дизајн на проекти за осветлување. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на златните наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни производи за осветлување и дела за дизајнирање на проекти за осветлување.