Списание за дизајн
Списание за дизајн
Birdhouse

Domik Ptashki

Birdhouse Поради монотониот начин на живот и недостатокот на одржлива интеракција со Природата, човекот живее во состојба на постојан слом и внатрешно незадоволство, што не му дозволува во целост да ужива во животот. Може да се поправи со проширување на границите на перцепцијата и стекнување на ново искуство на интеракција помеѓу човекот и природата. Зошто птици? Нивното пеење позитивно влијае на менталното здравје на луѓето, исто така птиците ја штитат животната средина од штетници од инсекти. Проектот Домик Пташи е можност да се создаде корисна населба и да се обиде на улогата на орнитологот со набудување и грижа за птиците.

Робот За Нега На Домашни Миленици

Puro

Робот За Нега На Домашни Миленици Целта на дизајнерот беше да ги реши проблемите при одгледување кучиња од домаќинства на едно лице. Нарушувања на анксиозност на кучешки животни и физиолошки проблеми се вкоренети од подолг период на отсуство на старателите. Поради малите простори за живеење, чуварите на работниците споделија животна средина со придружни животни, предизвикувајќи проблеми со санитарни услови. Инспириран од точките на болка, дизајнерот излезе со робот за нега кој 1. игра и комуницира со придружни животни со фрлање на трети, 2. исчистува прашина и трошки по активности во затворен простор и 3. презема мириси и коса кога придружни животни земаат одмори

Модерниот Мебел Модул

Polkota

Модерниот Мебел Модул Ако имате мачка, веројатно сте имале најмалку два од овие три проблеми при изборот на дом за неа: недостаток на естетика, одржливост и удобност. Но, овој приврзок модул ги решава овие проблеми со комбинирање на три фактори: 1) дизајн на минимализмот: едноставност на формата и варијабилност на дизајнот на бои; 2) Еколошки: отпадот од дрво (пилевина, струготини) е безбеден за здравјето на мачката и нејзиниот сопственик; 3) Универзалност: модулите се комбинираат едни со други, овозможувајќи ви да создадете посебен стан за мачки во вашиот дом.

Кучешка Јака

Blue

Кучешка Јака Ова не е само јака за кучиња, тоа е јака за кучиња со одвојлив ѓердан. Фрида користи квалитетна кожа со цврст месинг. При дизајнирање на ова парче, таа мораше да размисли за едноставен безбеден начин за прицврстување на ѓерданот додека кучето носи јака. Јаката исто така мораше да има луксузно чувство без ѓердан. Со овој дизајн, одвојлив ѓердан, сопственикот може да го украси своето куче кога сакаат.

Кучешка Јака

FiFi

Кучешка Јака Ова не е само јака за кучиња, тоа е јака за кучиња со одвојлив ѓердан. Фрида користи квалитетна кожа со цврст месинг. При дизајнирање на ова парче, таа мораше да размисли за едноставен безбеден начин за прицврстување на ѓерданот додека кучето носи јака. Јаката исто така мораше да има луксузно чувство без ѓердан. Со овој дизајн, одвојлив ѓердан, сопственикот може да го украси своето куче кога сакаат.

Ролна Цимет Со Мед

Heaven Drop

Ролна Цимет Со Мед Небесен капка е ролна цимет исполнета со чист мед што се користи со чај. Идејата беше да се комбинираат две храна што се користат одделно и да се направи еден нов нов производ. Дизајнерите беа инспирирани од структурата на цимет ролна, тие ја користеа својата ролериска форма како сад за мед и со цел да ги спакувам ролните од цимет што ги користеа восокот од пчелин за да ги изолираат и спакуваа ролните од цимет. Има египетски фигури прикажани на нејзината површина и тоа е затоа што Египќаните се првите луѓе кои ја сфатија важноста на цимет и користеа мед како богатство! Овој производ може да биде симбол на небото во вашите чаши со чај.