Списание за дизајн
Списание за дизајн
Визуелниот Идентитет

Le Coffret - Chambres D'Hôtes

Визуелниот Идентитет Ле Кофрет е шармантен дизајн кревет и појадок во срцето на Вале де Аоста. Проектот беше замислен во апсолутно почитување на автентичниот стил: затоа камените wallsидови, дрвените греди и античкиот мебел. Круг што го симболизира небото над триаголникот што ја претставува планината, каде што се наоѓа Б & Б, од идејата за искачување на човекот на небото. Фонт Onciale ревидиран во модерна верзија за да се потсетиме на келтското потекло на Долината со право се балансира и поддржува силен и важен симбол за конечно да се добие лого што е лесно да се идентификува и лесно го привлекува окото.

Име на проектот : Le Coffret - Chambres D'Hôtes, Име на дизајнерите : Laura Ferrario, Име на клиентот : Ferrariodesign.

Le Coffret - Chambres D'Hôtes Визуелниот Идентитет

Овој неверојатен дизајн е добитник на награда за сребрен дизајн во конкуренција на дизајн, облека и облека за облека. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на сребрените наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајн на облека, облека и облека.

Дизајн легенда на денот

Легендарните дизајнери и нивните наградувани дела.

Легендите за дизајн се исклучително познати дизајнери кои го прават нашиот свет подобро место со своите добри дизајни. Откријте ги легендарните дизајнери и нивните иновативни дизајни на производи, оригинални уметнички дела, креативна архитектура, извонредни модни дизајни и стратегии за дизајнирање. Уживајте и истражете ги оригиналните дизајнерски дела на наградуваните дизајнери, уметници, архитекти, иноватори и брендови ширум светот. Инспирирајте се од креативни дизајни.