Списание за дизајн
Списание за дизајн
Салон За Коса

Vibrant

Салон За Коса Зафаќајќи ја суштината на ботаничката слика, небесната градина се создала низ целата патека, веднаш ги поздравува гостите да влезат под, движејќи се настрана од толпата, поздравувајќи ги од влезот. Погледнувајќи понатаму во вселената, стесниот распоред се протега нагоре со детални златни допири. Ботанските метафори се сè уште живописно изразени низ целата просторија, заменувајќи го вревата на вревата што доаѓа од улиците, и тука станува тајна градина.

Приватниот Престој

City Point

Приватниот Престој Дизајнерот бараше инспирации од урбан пејзаж. Пејзажот со бурен урбан простор беше „проширен“ на просторот за живеење, што го карактеризираше проектот по метрополитенска тема. Темните бои беа обележани со светлина за да создадат прекрасни визуелни ефекти и атмосфера. Со усвојување мозаик, слики и дигитални отпечатоци со високи згради, впечатокот за модерен град беше внесен во ентериерот. Дизајнерот вложи големи напори на просторно планирање, особено фокусиран на функционалност. Исходот беше стилски и луксузен дом кој беше доволно простран за да им служи на 7 лица.

Инсталационата Уметност

Inorganic Mineral

Инсталационата Уметност Инспириран од длабоките чувства кон природата и искуството како архитект, Ли Чи се фокусира на создавање уникатни инсталации за ботаничка уметност. Осврнувајќи се на природата на уметноста и истражувајќи креативни техники, Ли ги трансформира животните настани во формализирани уметнички дела. Темата на оваа серија дела е да се испита природата на материјалите и како материјалите можат да се реконструираат од страна на естетскиот систем и новата перспектива. Ли исто така верува дека редефинирањето и реконструкцијата на растенијата и другите вештачки материјали може да направат природниот пејзаж да има емоционално влијание врз луѓето.

Стол

Haleiwa

Стол Халеива ткае одржлив ратан во занишани облини и фрла посебна силуета. Природните материјали му оддаваат почит на занаетчиската традиција на Филипините, направена за денешно време. Спарен или користен како изјава, разноврсноста на дизајнот ја прави оваа столица да се прилагоди на различни стилови. Создавање рамнотежа помеѓу формата и функцијата, благодатта и силата, архитектурата и дизајнот, Халеива е исто толку удобна колку што е и убава.

Ре-Брендирање На Компанијата

Astra Make-up

Ре-Брендирање На Компанијата Силата на брендот лежи не само во неговата способност и визија, туку и во комуникацијата. Лесен за употреба каталог исполнет со силна фотографија на производи; веб-страница ориентирана кон потрошувачите и привлечна која обезбедува on-line услуги и преглед на производите на брендовите. Исто така, развивме визуелен јазик во претставувањето на сензацијата на брендот со моден стил на фотографија и линија на свежа комуникација во социјалните медиуми, воспоставивме дијалог помеѓу компанијата и потрошувачот.

Дизајн На Сцена,

Monk Font

Дизајн На Сцена, Монах бара рамнотежа помеѓу отвореноста и читливоста на сериите на хуманистичките санс и порегулираниот карактер на серискиот плоштад „Санс“. Иако првично беше дизајниран како латино писмо, рано беше решено дека е потребен поширок дијалог за да се вклучи арапска верзија. И латинскиот и арапскиот нè дизајнираат во истиот образложение и идејата за заедничка геометрија. Јачината на процесот на паралелно дизајнирање им овозможува на двата јазика да имаат балансирана хармонија и благодат. И арапскиот и латинскиот јазик работат беспрекорно заедно, со заеднички бројачи, дебелина на стеблото и заоблени форми.