Списание за дизајн
Списание за дизајн
Системот За Следење На Пациенти

Touch Free Life Care

Системот За Следење На Пациенти Лежиштето за допир без допир е направено со вградени чипови за следење на физиолошките функции. Исто така, овој екран го користи медицинската сестра за да води евиденција за администрирани лекови и течности, кои потоа се испраќаат до интерфејсот во станицата за медицински сестри. Интерфејсот во сестринската станица покажува и алармира за какви било промени во параметрите, како што се температурата на телото на пациентот, крвниот притисок, шемата на спиење и нивото на влага. На тој начин, многу часови на персоналот можат да бидат зачувани со TLC.

Име на проектот : Touch Free Life Care, Име на дизајнерите : nikita chandekar, Име на клиентот : MIT Institute of Design.

Touch Free Life Care Системот За Следење На Пациенти

Овој одличен дизајн е добитник на награда за бронзен дизајн во конкуренција на архитектура, зграда и дизајн на структури. Дефинитивно треба да го видите бронзениот награден дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни архитектури, градежни работи и дизајн на структури.