Списание за дизајн
Списание за дизајн
Стол

Tekant

Стол Текант е модерна столица заради материјалите што се изработени и како функционира структурата. Неговата суштина потекнува од геометриската комбинација на стратегискиот преглед на структурата, произлегувајќи геометриска игра на триаголници, што го прави Текант високо отпорен стол. Тапацирот со метакрилат е вклучен за да изрази чувство на леснотија и визуелна јасност што ја прави структурата главниот елемент на столот. Tekant може да игра со различни бои на структурата и на тапацирот со метакрилат, за да можете да направите своја комбинација за столици на Tekant.

Име на проектот : Tekant, Име на дизајнерите : Sebastian Dominguez Enrich, Име на клиентот : Dominguez Sanz + Enrich.

Tekant Стол

Овој добар дизајн е добитник на награда за дизајн во конкуренција на дизајн на пакување. Дефинитивно треба да го видите наградуваниот дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајн на пакување.

Дизајн интервју на денот

Интервјуа со светски познати дизајнери.

Прочитајте ги најновите интервјуа и разговори за дизајн, креативност и иновации помеѓу дизајнерскиот новинар и светски познати дизајнери, уметници и архитекти. Погледнете ги најновите проекти за дизајн и наградуваните дизајни од познати дизајнери, уметници, архитекти и иноватори. Откријте нови сознанија за креативност, иновации, уметност, дизајн и архитектура. Дознајте за процесите на дизајнирање на одлични дизајнери.