Списание за дизајн
Списание за дизајн
Зграда Со Мешана Употреба

GAIA

Зграда Со Мешана Употреба Гаја се наоѓа во близина на ново-предложената зграда на владата која вклучува метро станица, голем трговски центар и најважниот градски парк во градот. Зградата со мешана употреба со скулпторското движење делува како креативен привлечник за жителите на канцелариите, како и за станбените простори. За ова е потребна модифицирана синергија помеѓу градот и зградата. Различното програмирање активно ја ангажира локалната ткаенина во текот на денот, станувајќи катализатор за она што неизбежно наскоро ќе биде жариште.

Име на проектот : GAIA, Име на дизајнерите : Uribe Schwarzkopf and LA Arquitectos, Име на клиентот : Leppanen + Anker Arquitectos.

GAIA Зграда Со Мешана Употреба

Овој одличен дизајн е добитник на награда за златен дизајн во производи за осветлување и натпревар за дизајн на проекти за осветлување. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на златните наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни производи за осветлување и дела за дизајнирање на проекти за осветлување.

Дизајн интервју на денот

Интервјуа со светски познати дизајнери.

Прочитајте ги најновите интервјуа и разговори за дизајн, креативност и иновации помеѓу дизајнерскиот новинар и светски познати дизајнери, уметници и архитекти. Погледнете ги најновите проекти за дизајн и наградуваните дизајни од познати дизајнери, уметници, архитекти и иноватори. Откријте нови сознанија за креативност, иновации, уметност, дизајн и архитектура. Дознајте за процесите на дизајнирање на одлични дизајнери.