Списание за дизајн
Списание за дизајн
Часовник

Reverse

Часовник Додека времето лета, часовниците останаа исти. Обратно не е обичен часовник, тоа е пресврт, минималистички дизајн на часовник со суптилни промени што го прави еден од еден вид. Раката свртена навнатре се ротира во надворешниот прстен за да го означи часот. Малата рака свртена нанадвор стои сама и ротира за да ги наведе записите. Обратно беше создадено со отстранување на сите елементи на часовник, освен неговата цилиндрична основа, од таму ја презеде имагинацијата. Овој дизајн на часовник има за цел да ве потсети да прифатите време.

Име на проектот : Reverse, Име на дизајнерите : Mattice Boets, Име на клиентот : Mattice Boets.

Reverse Часовник

Овој одличен дизајн е добитник на награда за златен дизајн во производи за осветлување и натпревар за дизајн на проекти за осветлување. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на златните наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни производи за осветлување и дела за дизајнирање на проекти за осветлување.

Дизајн интервју на денот

Интервјуа со светски познати дизајнери.

Прочитајте ги најновите интервјуа и разговори за дизајн, креативност и иновации помеѓу дизајнерскиот новинар и светски познати дизајнери, уметници и архитекти. Погледнете ги најновите проекти за дизајн и наградуваните дизајни од познати дизајнери, уметници, архитекти и иноватори. Откријте нови сознанија за креативност, иновации, уметност, дизајн и архитектура. Дознајте за процесите на дизајнирање на одлични дизајнери.