Списание за дизајн
Списание за дизајн
Корпоративниот Идентитет

Yanolja

Корпоративниот Идентитет Јаноjaа е основана во Сеул бр.1 платформа за информации за патувања што значи „Еј, ајде да играме“ на корејски јазик. Логопот е дизајниран со фонт san-serif со цел да се изрази едноставен, практичен впечаток. Со употреба на букви со мали букви, таа може да донесе разиграна и ритмичка слика во споредба со применувањето на смело горниот случај. Просторот помеѓу секоја буква е исклучително ревидиран за да се избегне оптичка илузија и се зголеми читливоста дури и во мала големина на логот. Внимателно избравме живописни и светли неонски бои и користевме комплементарни комбинации за да испорачаме исклучително забавни и појавувачки слики.

Име на проектот : Yanolja, Име на дизајнерите : Kiwon Lee, Име на клиентот : Yanolja.

Yanolja Корпоративниот Идентитет

Овој неверојатен дизајн е добитник на награда за сребрен дизајн во конкуренција на дизајн, облека и облека за облека. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајн на сребрените наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајн на облека, облека и облека.