Списание за дизајн
Списание за дизајн
Простор За Лоби

Liantan Shi

Простор За Лоби Нанесувајќи голема скулпторска форма за да го направите обликот на просторот и да создадете визуелен фокус Прво, направете голем заоблен таван со дрвена текстура на влезната висина и формирајте основа на дното на кривата. Потоа, од десната страна, колоната на вратилото е украсена во елипса, а површината е опкружена со три ливчиња од лотос. Во визуелното искуство, тоа е како „ледот на стартување“ што го носи целиот простор за лоби.

Име на проектот : Liantan Shi, Име на дизајнерите : Jack Chen Ya Chang and Angela Chen Shu, Име на клиентот : B.P.S design.

Liantan Shi Простор За Лоби

Овој одличен дизајн е добитник на награда за бронзен дизајн во конкуренција на архитектура, зграда и дизајн на структури. Дефинитивно треба да го видите бронзениот награден дизајн портфолио на дизајнерите за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни архитектури, градежни работи и дизајн на структури.

Дизајн интервју на денот

Интервјуа со светски познати дизајнери.

Прочитајте ги најновите интервјуа и разговори за дизајн, креативност и иновации помеѓу дизајнерскиот новинар и светски познати дизајнери, уметници и архитекти. Погледнете ги најновите проекти за дизајн и наградуваните дизајни од познати дизајнери, уметници, архитекти и иноватори. Откријте нови сознанија за креативност, иновации, уметност, дизајн и архитектура. Дознајте за процесите на дизајнирање на одлични дизајнери.