Списание за дизајн
Списание за дизајн
Мултифункционален Комплет За Градба

JIX

Мултифункционален Комплет За Градба JIX е градежен комплет создаден од visualујорк, визуелен уметник и дизајнер на производи, Патрик Мартинез. Составена е од мали модуларни елементи кои се специјално дизајнирани за да овозможат стандардни сламки за пиење да бидат поврзани заедно, со цел да се создадат широк спектар на конструкции. JIX-конекторите доаѓаат во рамни решетки кои лесно се одвојуваат, пресекуваат и се заклучуваат на своето место. Со JIX можете да изградите сè, од амбициозни простории во големина до сложени скулптури со маса, сите користејќи JIX конектори и сламки за пиење.

Колекцијата За Бања

CATINO

Колекцијата За Бања КАТИНО е роден од желбата да се обликува на мислата. Оваа колекција ја евоцира поезијата на секојдневниот живот преку едноставни елементи, кои ги реинтегрираат постојните архетипови на нашата имагинација на современ начин. Тоа предлага враќање во околина на топлина и цврстина, преку употреба на природни шуми, изработени од цврсти и склопени за да останат вечни.

Мијалник

Angle

Мијалник Постојат многу мијалници со одличен дизајн во светот. Но, ние нудиме да ја гледаме оваа работа од нов агол. Сакаме да дадеме можност да уживаме во процесот на користење на мијалникот и да се скриеме толку неопходни, но неестетски детали како дупка за одвод. „Аголот“ е лаконскиот дизајн, во кој се разгледуваат сите детали за удобно користење и чистење на системот. За време на употребата, не ја забележувате дупката за одвод, сè изгледа како да водата едноставно исчезнува. Овој ефект, поврзан со оптичка илузија се постигнува со посебна локација на површините на мијалникот.

Преносен Звучник

Ballo

Преносен Звучник Швајцарското студио за дизајн БЕРНХАРД | Буркард дизајнираше уникатен звучник за OYO. Обликот на говорникот е совршена сфера без вистински став. Звучникот BALLO лежи, тркала или виси за музичко искуство од 360 степени. Дизајнот следи принципи на минималистички дизајн. Шарен појас спојува две хемисфери. Го штити звучникот и ги зголемува тоновите на басот кога лежите на површина. Звучникот доаѓа со вградена батерија со литиум за полнење и е компатибилна со повеќето аудио уреди. 3,5 милиметарскиот приклучок е обичен приклучок за слушалки. Звучникот BALLO е достапен во десет различни бои.

Индивидуален Термостат За Дома

The Netatmo Thermostat for Smartphone

Индивидуален Термостат За Дома Термостатот за паметни телефони претставува минималистички, елегантен дизајн, спротивно на традиционалните дизајни на термостатот. Проucирната коцка оди од бела во боја во еден момент. Сè што треба да направите е да нанесете еден од 5-те филмови со заменливи во боја на задниот дел на уредот. Мека и лесна, бојата носи нежен допир на оригиналност. Физичките интеракции се чуваат на минимум. Едноставен допир овозможува промена на температурата додека сите други контроли се направени од паметниот телефон на корисникот. Е-мастило екранот избран за неговиот неспоредлив квалитет и минимална потрошувачка на енергија.

Ламба

Schon

Ламба Изворите на светлина на оваа единствена ламба се поставени во центарот на целокупната форма, така што осветлува мек и униформа извор на светлина. Лесните површини се одвојуваат од главното тело, така едноставната форма на телото со пониски делови плус заштеда на енергија преку мала потрошувачка на електрична енергија му дава дополнителна карактеристика. Исто така, допирното тело за вклучување или исклучување на светлото е уште една модерна карактеристика на оваа уникатна светлина. Изразувањето води до разлики во осветлувањето и дизајнирано е осветлување на ламбата. Повеќето светло од лампи, така што гледачот нема да ја искористи предноста на светлината, ќе затаи. Прекрасно да се живее.