Списание за дизајн
Списание за дизајн
Мебел За Домашна Маса

Marken Desk

Мебел За Домашна Маса Визуелно лесното чувство на оваа елегантна и сепак силна биро нè враќа назад во скандинавското училиште за дизајн. Незгодната форма на нозете, начинот на кој тие се потпираат кон предниот дел скоро како господен гест на поздравување, не потсетува на силуетата на еден благороден човек со капа од поздравување на една дама. Бирото нè поздравува да го искористиме. Обликот на фиоките, како посебни екстремитети на работната површина, со нивната висечка сензација и преднолификуваниот изглед, ја скенира просторијата како будни очи.

Бар-Стол

Barcycling Chair

Бар-Стол Барциклирањето е бар-столче кое е дизајнирано за спортски тематски простори. Треба да се обрне внимание на сликата на динамизам на бар-столот, благодарение на седлото за велосипед и педалата за велосипеди. .Додека мекоста на полиуретан, природна кожа и квалитетно шиење на рацете симболизира издржливост. За разлика од стандардниот стол за столче, дека положбата на подножјето не може да се смени, барциклирањето го прави возможно варијабилните седишта со чување на педалите на разни локации. Ова го овозможува подолго и удобно седи

Трпезариска Столица

'A' Back Windsor

Трпезариска Столица Цврсто тврдо дрво, традиционална столарија и современа машинерија го ажурираат финото столче Виндзор. Предните нозе минуваат низ седиштето за да станат кралскиот пункт, а задните нозе да стигнат до сртот. Со триагулација, овој силен дизајн ги пренасочува силите на компресија и напнатост до максимален визуелен и физички ефект. Млечната боја или чистата завршна нафта ја одржуваат одржливата традиција на столици на Виндзор.

Транспарентни Столчиња За Кафе И Дневни Столчиња

Twins

Транспарентни Столчиња За Кафе И Дневни Столчиња Концептот на масата за кафе Близнаци е едноставен. Шула масичка за кафе чува две полни дрвени места внатре. Десната и левата површина на табелата, всушност се капаци што можат да се извлечат од главниот дел на масата со цел да се овозможи извлекување на седиштата. Седиштата имаат преклопни нозе што треба да се ротираат за да се добие столот во вистинската позиција. Штом столот или двете столчиња се надвор, капаците се враќаат на масата. Кога столчињата се надвор, масата работи и како огромен простор за складирање.

Дневна Соба Стол

Cat's Cradle

Дневна Соба Стол Цифри или влакна, тековна дилема на процесот на дизајнирање. Сите ние сме почетници, но некои мора да работат на тоа. Дизајнерите кои започнуваат ја следат секоја достапна техника и учат некои. Со време (10,000 hours часа) се стекнуваме со објекти (-и) кои ја зголемуваат / популаризираат / персонализираат / ја персонализираат нашата игра. Значи, јас сум фасциниран од сегашната фасцинација со медиуми кои предлагаат дека најосновниот градежен блок на дизајн е цифрата, лесно контролирана. Бројката не е единица за генерирање на живот, само заокружување на најмалку вообичаен именител помал од влакна. Дизајнот е барем ножеви, раздвојувачи и влакна.

Софа Кревет

Umea

Софа Кревет Умеата е многу секси, визуелно лесна и елегантна софа кревет за најмногу три лица кои седат и две лица во положба за спиење. Иако хардверот е класичен клик систем за кликнување, вистинската иновација за ова доаѓа од секси линиите и контурите што го прават ова привлечно парче мебел.