Списание за дизајн
Списание за дизајн
Часовник

Zeitgeist

Часовник Часовникот се рефлектира на ревносничар, кој е поврзан со паметни, технолошки и издржливи материјали. Високо-технолошкото лице на производот е претставено со полу-торо-јаглерод тело и временски приказ (лесни дупки). Јаглеродот го заменува металниот дел, како остаток од минатото и го потенцира функцискиот дел од часовникот. Отсуството на централниот дел покажува дека иновативната LED индикација го заменува класичниот механизам за часовници. Мекото позадинско осветлување може да се прилагоди под омилената боја на нивниот сопственик и сензорот за светло ќе ја следи јачината на осветлувањето.

Фидер За Храна

Food Feeder Plus

Фидер За Храна Внесувачот на храна Плус не само што им помага на децата да јадат сами, туку значи и поголема независност за родителите. Бебињата можат да се држат сами и да си го цицаат и џвакаат откако ќе здробите храна направена од родители. Внесувачот на храна Плус се одликува со поголема, флексибилна силиконска кеса за да го задоволи растежниот апетит на бебињата. Тоа е хранење неопходно и им дозволува на малите да ја истражуваат и уживаат свежата цврста храна безбедно. Храната не треба да се чисти. Едноставно ставете ја храната во силиконската кеса, затворете ја сноп бравата и бебињата можат да уживаат во самохранење со свежа храна.

Мултиаксијален Систем На Идни Завеси

GLASSWAVE

Мултиаксијален Систем На Идни Завеси Мултиаксијалниот wallиден систем на GLASSWAVE ја отвора вратата за поголема флексибилност при дизајнирање стаклени wallsидови за масовно производство. Овој нов концепт во curtидовите на завесите се заснова на принципот на вертикални мулиони со цилиндрични, наместо со правоаголни профили. Овој дефинитивно иновативен пристап значи дека може да се создадат структури со повеќенасочни врски, зголемувајќи ги десеткратно можните геометриски комбинации во склопот на стакло. GLASSWAVE е систем со низок пораст наменет за пазарот на карактеристични згради од три спрата или помалку (сала за магистика, изложбени салони, атриуми и др.)

Производство / Пост Продукција / Радиодифузија

Ashgabat Tele-radio Center ( TV Tower)

Производство / Пост Продукција / Радиодифузија Ашгабат Теле - Радио Центар (ТВ кула) е монументална зграда, висока 211 м, која се наоѓа во јужниот предградија на Ашгабат, главниот град на Туркменистан, на еден рид 1024 м, надморска височина. ТВ кулата е главниот центар за производство на радио и ТВ програми, пост продукција и радиодифузија. И е еден од најдобрите примери на најсовремена дигитална технологија. ТВ кула го направи Туркменистан пионер во копненото емитување на ХД во Азија. ТВ кулата е најголемата технолошка инвестиција во последните 20 години во радиодифузијата.

Натоварувач На Тркала

Arm Loader

Натоварувач На Тркала Натоварувачот кој претежно функционира на нерамнини основи може да предизвика возачот да доживее тешка движење во движење и исто така да предизвика да чувствува брз умор. Сепак, „АРМ ЛОДЕР“ дозволува препознавање на точките на координатите на теренот и му помага на возачкото седиште да биде стабилно и да не се тресе. Затоа, му помага на возачот да не се чувствува уморен и им дозволува да ја извршуваат својата работа безбедно.

Usb Флеш-Уред

Frohne eClip

Usb Флеш-Уред eClip е првиот светски USB флеш-уред со хартија за клип со метрички владетел. eClip беше почестена за наградата за дизајн „Silver iDA & Golden A“. eClip е лесен, се вклопува во вашиот привезок и функционира како хартиен клип за да ги организирате вашите документи, сметки и пари. eClip ги заштитува личните податоци, интелектуалната сопственост, податоците за работодавачот, медицинските податоци и трговските тајни со безбедносен софтвер. еКлип беше дизајниран од Фрон во Флорида. Златниот мемориски приклучок е отпорен на удар, отпорен на гребење, отпорен на вода, отпорен на алкохол, отпорен на прашина, отпорен на 'рѓа, и електромагнетски отпорен.