Списание за дизајн
Списание за дизајн
Мебел Од Јавен Градски Уметност

Eye of Ra'

Мебел Од Јавен Градски Уметност Амбицијата на овој дизајн е да се спои античката египетска историја со футуристичката течност методологија на дизајн. Тоа е буквален превод на египетската најиконска религиозна алатка во флуидна форма на уличен мебел што ги позајмува карактеристиките на стилот на проток, каде не се залагаат за конкретни форми или дизајн. Окото ги претставува машките и женските колеги во раѓањето на Бога Ра. Оттука, уличниот мебел е претставен со здрав дизајн што ја симболизира машкоста и силата, додека неговиот заоблен изглед ја прикажува женственоста и благодатноста.

Уред За Дигитално Емитување Видео

Avoi Set Top Box

Уред За Дигитално Емитување Видео Авој е едно од најновите пакети на Smart Set на „Вестел“ што обезбедува главно технологија за дигитално емитување на ТВ корисниците. Најважниот лик на Авои е „скриената вентилација“. Скриената вентилација овозможува да се создадат уникатни и едноставни дизајни. Со Avoi, покрај гледањето на дигиталните канали со HD квалитет, може да се слуша музика, да се гледаат филмови и да се гледаат фотографии и слики на ТВ-екранот, додека ги контролираат овие датотеки преку менито за UI. Оперативниот систем на Avoi е Android V4.2 Jel

46 "предводена Телевизија Која Го Поддржува Радиодифузната Мрежа

V TV - 46120

46 "предводена Телевизија Која Го Поддржува Радиодифузната Мрежа Инспирирани од рефлективни површини со висок сјај и ефектите на огледалото. Предниот заден задниот капак е изработен од пластична технологија на мувла за вбризгување. Средниот дел е изработен од лиење лим. Поддржувачкиот држач е специјално дизајниран со стакло обоено од задниот дел и неразделниот врат со детали за обложени со хром. Нивото на сјај што се користи на површините е постигнато преку специјални процеси на боја.

Предводена Чадор И Голема Градина Факел

NI

Предводена Чадор И Голема Градина Факел Сосема нов NI Parasol го редефинира осветлувањето на начин што може да биде повеќе од светлечки предмет. Иновативно комбинирајќи чадор и градинарски факел, НИ изгледа паметно стои покрај шезлонги на базенот или други места на отворено, од утро до вечер. Комерцијалниот OTC-осетлив на прсти (придушувач со еден допир) им овозможува на корисниците лесно да се прилагодат на посакуваното ниво на осветлување на 3-каналниот систем на осветлување. NI, исто така, усвои низок напон 12V LED драјвер што генерира многу малку топлина, обезбедувајќи енергетски ефикасно напојување за системот со над 2000 парчиња на 0,1W LED диоди.

Осветлување

Yazz

Осветлување Yazz е забавно осветлување, изработено од свитливи полуригидни жици што му овозможуваат на корисникот да се наведнува во која било форма или форма што одговара на нивното расположение. Исто така, тоа е во прилог на приклучен приклучок што овозможува полесно комбинирање на повеќе од една единица заедно. Јаз е исто така естетски привлечен, пријателски расположен и економичен. Концептот потекнува од идејата да се минимизира осветлувањето до најосновните основни суштества како крајниот израз на убавината без да се изгуби естетското осветлување од влијанието, бидејќи индустрискиот минимализам е уметност сам по себе.

Столче

Kagome

Столче Дизајниран од Шин Асано со позадина во графички дизајн, Сен е колекција од 6 парчиња челичен мебел што претвора 2Д линии во 3Д форми. Секое парче, вклучувајќи „кагоме столче“ е создадено со линии кои го минимизираат вишокот за да ја искажат формата и функционалноста во голем број на апликации, инспирирани од уникатни извори како што се традиционалниот јапонски занает и дезени. Столицата Кагоме е направена од 18 триаголници под прав агол, кои се поддржуваат едни со други, а кога се гледаат одозгора, ја формира традиционалната јапонска занаетска шема kagome moyou.