Списание за дизајн
Списание за дизајн
Повеќенаменска Табела

Bean Series 2

Повеќенаменска Табела Оваа табела беше дизајнирана од дизајнерите на принципите на Бин Буро, Кени Кинугаса-Цуи и Лорен Фауре. Проектот беше инспириран од будните облици на француските криви и сложувалките на мозаик, и служи како централно дело во канцеларијата за конференциски конференции. Целокупната форма е полна со перики, што е драматично заминување од традиционалната формална табела за корпоративни конференции. Трите делови на табелата може да се конфигурираат во различни севкупни облици за да се разликуваат аранжманите за седење; постојаната состојба на промена создава разиграна атмосфера за креативната канцеларија.

Мултифункционален Стол

charchoob

Мултифункционален Стол Кубната форма на производот го одржува стабилна и избалансирана во сите насоки. Покрај тоа, трикратната употреба на производот во формална, неформална и пријателска етикета е можно само со вртење на столчињата од 90 степени. Овој производ е дизајниран на начин да се задржи што е можно помалку светлина (4 кг) со оглед на сите аспекти на неговата функционалност. Оваа цел е постигната со избирање на материјали со мала тежина и свети рамки за да се задржи тежината на производот што е можно пониска.

40 ”Предводена Телевизија

GlassOn

40 ”Предводена Телевизија Тоа е бесрамна колекција за дизајн со различни решенија за дизајн во варијабилни големини со стаклен елемент. Елеганцијата создадена со транспарентност на стаклото продолжува со благодатта на метални завршувачи кои го опкружуваат екранот во големи димензии. Без навикнатите пластични предни капаци и рамки, дизајнот се поврзува преку виртуелниот свет и публиката со драстично намалена дебелина во 40 ”, 46” и 55 ”производи. Целата метална рамка што го држи стаклениот фронт го подобрува квалитетот на дизајнот со прецизни детали за поврзување на различни материјали.

Поставената Кутија

T-Box2

Поставената Кутија T-Box2 е нов технички уред за интегрирање на Интернет, мултимедија и комуникација и им нуди на домашните корисници диверзифицирани интерактивни услуги, вклучувајќи масивна игра со Интернет и HD видео-повици. Поврзување на STB со ТВ во околината на семејната мрежа, корисникот може брзо да го надогради обичниот ТВ на паметен ТВ, што им носи на семејните корисници одлично искуство со AV забава.

Мебел За Бања

Sott'Aqua Marino

Мебел За Бања Колекцијата Sott'Aqua Marino со своите креативни детали за подводниот свет до бањите, нуди луксуз на дизајнирање на вашата сопствена бања со користење на широк спектар на достапни опции за модулација.Sott'Aqua Marino е во состојба да понуди уникатен дизајн пристап за сите купатило со својата флексибилност да се користи со ормани или двокреветни ормани. Округлиот ретровизор поставен на wallидот со закачалка има и скриен систем на осветлување. Османлискиот град на кедар на тркала функционира и како корпа за перење.

47 "предводена Телевизија Што Ја Поддржува Емисијата Хд

Triump

47 "предводена Телевизија Што Ја Поддржува Емисијата Хд Конструктивистичките пристапи кои ги стимулираат чувствата на елеганција, уредни рабови беа наши инспирации. Дизајнерот сакаше да ги негува хаптик и визуелни сетила на публиката со илузии создадени со различни материјали како што се стакло, лимови, обложени со хромирани површини и бела светлина.