Списание за дизајн
Списание за дизајн
Пробивот На Графички Дизајн

The Graphic Design in Media Conception

Пробивот На Графички Дизајн Оваа книга е за графички дизајн; обезбедува експлицитен, детален изглед на дизајнерската структура како процес што се користи за комуникација со публиката со различни култури преку дизајнирање методи, вклучува значење на графички дизајн како улога, Дизајн процеси како техники, Брендирање дизајн како контекст на пазарот, Дизајн на пакување со подготвени шаблони и содржи дела од високо имагинативно креативци, кои се користат за укажување на принципите на дизајнирање.

Графика За Куќа За Одмор

SAKÀ

Графика За Куќа За Одмор Студиото PRIM PRIM создаде визуелен идентитет за куќа за гости SAKÀ, вклучувајќи: име и лого дизајн, графика за секоја просторија (дизајн на симболи, обрасци на тапети, дизајни за слики на wallидови, апликации за перници итн.), Дизајн на веб-страница, разгледници, значки, картички за имиња и покани. Секоја соба во куќа за гости SAKÀ претставува различна легенда поврзана со Друркинаки (туристички град во Литванија во која се наоѓа куќата) и околината. Секоја соба има свој симбол како клучен збор од легендата. Овие икони се појавуваат во графички ентериер и други предмети што го формираат неговиот визуелен идентитет.

Пакување Морска Храна

PURE

Пакување Морска Храна Концептот на овој нов производ е „Ослободено“. Едноставно кажано, создадовме невообичаено опуштен дизајн. Обично, за конзервирана морска храна се темни и натрупани амбалажи, нашиот дизајн е „Ослободетен“ од секој оптички баласт. Од друга страна, опсегот е исто така и за алергија и луѓе чувствителни на храна. Значи, се чини скоро намерно некој вид медицински. Продажбата започна во јануари 2013 година и е исклучително успешна. Повратните информации на малопродажниот бизнис се: Чекавме долго време за убав и добро осмислен концепт. Клиентот ќе го сака.

Канцелариски Материјал

commod – Feines in Holz

Канцелариски Материјал „Артикалот“ е специјализиран за работа во ентериерот. Точно на мотото „фини дрвени производи“, компанијата реализира особено исклучително ексклузивни станбени проекти. Канцелариски материјал требаше да го исполни ова тврдење. Реализиран, но разигран распоред е реализиран со помош на особено мешана боја. Канцелариски материјал го отсликува стилот на фирмата, како и неговата идеологија да се користи само најскапоцениот материјал: Хартијата е изработена од 100 проценти памук, коверти на вистински дрвен фурнир. Визит-картичките го „отелотворуваат“ слоганот на компаниите со создавање тродимензионална просторија која содржи типични дрвени производи.

Органски Мебел И Скулптура

pattern of tree

Органски Мебел И Скулптура Предлог за поделба што ги користат иглолисните делови неефикасно; што е, витка дел од горната половина на трупот и неправилниот облик на корените. Обрнував внимание на органските годишни прстени. Преклопувачките органски обрасци на партицијата создадоа удобен ритам во неоргански простор. Со производите родени од овој циклус материјали, органската просторна насока станува можност за потрошувачот. Покрај тоа, уникатноста на секој производ им дава многу поголема вредност.