Списание за дизајн
Списание за дизајн
Јадење И Работа

Eatime Space

Јадење И Работа Сите луѓе имаат право да бидат поврзани со времето и меморијата. Зборот Eatime звучи како време на кинески. Просторот за јадење нуди места за да ги охрабри луѓето да јадат, работат и да се сеќаваат во мир. Концептот на време тесно комуницира со работилницата, што бележеше промени со текот на времето. Врз основа на стилот на работилницата, дизајнот вклучува структура на индустријата и околината како основни елементи за изградба на простор. Eatime му оддава почит на најчистиот облик на дизајнирање со суптилно спојување на елементите кои се позајмуваат на суровиот и на готовиот декор.

Фотографската Уметност

Forgotten Paris

Фотографската Уметност Заборавениот Париз се црно-бели фотографии од стариот подземје на француската престолнина. Овој дизајн е репертоар на места за кои малку луѓе знаат затоа што се нелегални и тешко пристапуваат. Матие Бувие веќе десет години ги истражува овие опасни места за да го открие ова заборавено минато.

Торба Торба

Totepographic

Торба Торба Топографски инспириран товар торба за дизајн, за да служи како лесен метал, особено за време на оние зафатени денови поминати на шопинг или трчање нанаети. Капацитетот на торбите Tote е како планина и може да држи или носи многу работи. Оркелавата коска е форма на целокупната структура на торбата, топографската мапа форма да биде површински материјал исто како планински нерамна површина.

Продавница За Очила

FVB

Продавница За Очила Продавницата за очила се обидува да создаде уникатен простор. со добро користење на проширената мрежа со различни големини на дупки преку рекомбинација и положување и нивна примена од архитектонски wallид до внатрешен таван, се прикажани карактеристиките на конкавните леќи - различни ефекти на дозвола и нејаснотија. Со примена на конкавни леќи со различни агли, изопачените и навалените ефекти на сликите се прикажани на дизајнирање на таванот и кабинетот на дисплејот. Имотот на конвексните леќи, кој ги менува големините на предметите по волја, се изразува на exhibitionид на изложба.

Вила

Shang Hai

Вила Вилата беше инспирирана од филмот The Great Gatsby, бидејќи машкиот сопственик е исто така во финансиската индустрија, а на водителката му се допаѓа стариот стил на Шангај Арт Деко од 1930-тите. Откако Дизајнерите ја проучувале фасадата на зградата, тие сфатиле дека има и стил Арт Деко. Тие создадоа уникатен простор што одговара на омилениот стил на сопственикот Арт Деко во 1930-тите години и е во согласност со современиот начин на живот. За да се одржи конзистентноста на просторот, тие избраа француски мебел, ламби и додатоци дизајнирани во 1930-тите.

Вила

One Jiyang Lake

Вила Ова е приватна вила лоцирана во Јужна Кина, каде дизајнерите ја практикуваат теоријата на Зен будизам во пракса за да го извршат дизајнот. Со напуштање на непотребното и користење на природни, интуитивни материјали и концизни методи на дизајнирање, дизајнерите создадоа едноставен, тивок и удобен современ ориентален простор за живеење. Удобниот современ ориентален простор за живеење го користи истиот едноставен јазик за дизајн, како и висококвалитетниот италијански модерен мебел за внатрешниот простор.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.