Списание за дизајн
Списание за дизајн
Уметничка Продавница

Kuriosity

Уметничка Продавница Kuriosity се состои од платформа за малопродажба преку Интернет, поврзана со оваа прва продавница за физички производи, која покажува избор на мода, дизајн, рачно изработени производи и уметничко дело. Повеќе од типична продавница за малопродажба, Kuriosity е дизајниран како куративно искуство за откривање, каде производите што се прикажани се дополнети со дополнителен слој на богати интерактивни медиуми што служат за привлекување и занимавање со клиентот. Приказот за икони на прозорецот за бесконечноста на Kuriosity ја менува бојата за привлекување и кога клиентите шетаат, скриените производи во кутии зад навидум бесконечниот стаклен портал се палат повикувајќи ги да влезат.

Зграда Со Мешана Употреба

GAIA

Зграда Со Мешана Употреба Гаја се наоѓа во близина на ново-предложената зграда на владата која вклучува метро станица, голем трговски центар и најважниот градски парк во градот. Зградата со мешана употреба со скулпторското движење делува како креативен привлечник за жителите на канцелариите, како и за станбените простори. За ова е потребна модифицирана синергија помеѓу градот и зградата. Различното програмирање активно ја ангажира локалната ткаенина во текот на денот, станувајќи катализатор за она што неизбежно наскоро ќе биде жариште.

Канцеларија За Продажба

The Curtain

Канцеларија За Продажба Дизајнот на овој проект има единствен пристап за користење на Метал Меше како решение за практична и естетичка намена. Проucирната метална решетка создава слој завеса што може да ја замагли границата помеѓу затворен и надворешен простор - сивиот простор. Длабочината на просторот создаден од проucирната завеса создава богато ниво на просторниот квалитет. Полиран не'рѓосувачки челик Метал Мешавини варира под различни временски услови и различен период на ден. Одразот и проucирноста на решетката со елегантен пејзаж создаваат мирен кинески стил ЗЕН простор.

Станбена Куќа

Boko and Deko

Станбена Куќа Тоа е куќата што им овозможува на жителите да бараат свој локалитет, што одговара на нивните емоции, наместо да поставуваат каде се наоѓаат во обичните куќи што се предодредени од мебелот. Подовите со различна висина се инсталираат на долги простори во форма на тунел на север и југ и се поврзани на неколку начини, остварија богат внатрешен простор. Како резултат, тоа ќе генерира различни атмосферски промени. Овој иновативен дизајн е вреден да биде високо ценет со почитувањето дека тие ја преиспитуваат удобноста во домот, но притоа создаваат нови проблеми на конвенционалното живеење.

Ресторанот „Бистро“

Gatto Bianco

Ресторанот „Бистро“ Разиграна мешавина од ретро-приказни во ова улично бистро, опфаќајќи разновидни мебел со иконски стилови: гроздобер loveубовни ликови на Виндзор, дански ретро фотелји, француски индустриски столчиња и кожни барови во мансарда. Зградата се состои од излитени колони од тули, покрај прозорците со слики, обезбедување рустични живописи во сончевата околина, а приврзоците под брановидни метални тавани го поддржуваат осветлувањето на амбиентот. Мачета метална уметност гази на тревници и трчање да се скрие под дрвото привлекува внимание, одекнувајќи на шарена позадина од дрво, живописно и анимирано.

Историското Реновирање На Градби

BrickYard33

Историското Реновирање На Градби Во Тајван, иако има некои такви случаи на историско реновирање на градби, но има историско значење, претходно е затворено место, сега е отворено пред сите. Можете да вечераме тука, да прошетате овде, да изведувате овде, да уживате во сценографијата, да слушате музика овде, да правите предавања, свадба, па дури и само завршената презентација на автомобили на БМВ и АУДИ, со многу функции. Овде можете да најдете сеќавања на стари лица, исто така, може да биде помладата генерација за создавање спомени.