Списание за дизајн
Списание за дизајн
Постер

Chirming

Постер Кога Сук била млада, видела убава птица на планината, но птицата брзо полета далеку, оставајќи само звук зад себе. Таа погледна на небото за да ја најде птицата, но сè што можеше да се види е гранки на дрва и шума. Птицата продолжи да пее, но таа немаше идеја каде е. Од многу млади, птица беа гранките на дрвјата и голема шума до неа. Ова искуство ја натера да го визуелизира звукот на птиците како шума. Звукот на птицата ги релаксира умот и телото. Ова го привлече нејзиното внимание, и таа го комбинираше со мандала, што визуелно претставува заздравување и медитација.

Каталог

Classical Raya

Каталог Една работа во врска со Хари Раја - тоа е дека безвремените песни на Раја од годината сè уште остануваат близу до срцата на луѓето до денес. Кој подобар начин да се стори сето тоа отколку со темата „Класична раја“? За да се донесе суштината на оваа тема, каталогот за спречување подароци е дизајниран да личи на стар винил-рекорд. Нашата цел беше: 1. Да креираме специјално парче дизајн, наместо страници составени од визуелни производи и нивни цени. 2. Создадете ниво на благодарност за класичната музика и традиционалните уметности. 3. Изведете го духот на Хари Раја.

Интерактивна Уметничка Инсталација

Pulse Pavilion

Интерактивна Уметничка Инсталација Pulse Pavilion е интерактивна инсталација која обединува светлина, бои, движење и звук во мулти-сензорно искуство. Однадвор, тоа е едноставна црна кутија, но влегувајќи се, едно е нурнато во илузијата дека водените светла, пулсирачкиот звук и живописната графика создаваат заедно. Шарениот изложбен идентитет е создаден во духот на павилјонот, користејќи ги графиките од внатрешноста на павилјонот и обичај дизајниран фонт.

Комерцијална Анимација

Simplest Happiness

Комерцијална Анимација Во кинескиот зодијак, 2019 година е година на свињата, па Јен Ц ја дизајнираше исечената свиња, а тоа е удар во „многу жешки филмови“ на кинески. Среќните ликови се во согласност со имиџот на каналот и со среќните чувства што каналот сака да им ги даде на својата публика. Видеото е комбинација на четири елементи на филмови. Децата што свират најдобро можат да покажат чиста среќа и да се надеваат дека публиката ќе има исто чувство гледајќи го филмот.

Промоција На Настани

Typographic Posters

Промоција На Настани Типографските постери е збирка постери направени во текот на 2013 и 2015 година. Овој проект вклучува експериментална употреба на типографија преку употреба на линии, обрасци и изометриска перспектива кои генерираат уникатно искуство во перцепција. Секој од овие постери претставува предизвик да комуницира со единствената употреба на типот. 1. Постер за одбележување на 40-годишнината од Феликс Белтран. 2. Постер за одбележување на 25-годишнината од Институтот Гешталт. 3. Постер на протест поради исчезнатите 43 студенти во Мексико. 4. Постер за дизајн конференција Passion & Design V. 5. Тринаесет звук на ianулијан Карило.

Облечена Луксузна Уметност

Animal Instinct

Облечена Луксузна Уметност Wearујорк, скулптор и златарник за уметност во Cујорк, облечена во луксузна уметничка збирка Кристофер Рос, Animalивотински инстинкт е серија на парчиња инспирирани од животни, со ограничено издание, изработени изработени од самиот уметник од античко сјајно сребро, 24-каратно злато и боемски стакло. Умно замаглувајќи ги границите помеѓу уметноста, накитот, хаут-каучот и луксузниот дизајн, скулптурните ремени создаваат уникатни, провокативни изјави за парчиња кои го доведуваат концептот на уметноста на животните. Охрабрувачки, привлечни и оригинални, безвремените парчиња изјава се истражување на женски животински инстинкт во скулпторска форма.