Списание за дизајн
Списание за дизајн
Инсталација На Теми

Dancing Cubes

Инсталација На Теми Овој дизајн комуницира со прикажаниот предмет по модули. Овој штанд на темата е дизајниран со механизам за само-проширување за поврзување на шест или повеќе коцки со нагорна единица во три нормални насоки. Конфигурацијата за бесплатна форма со решетки ја прави врската слична на испреплетените танцувани луѓе. Распоредот на мали дупки создава структура на сместување за субјект со линеарни делови.

Корпоративниот Идентитет

film festival

Корпоративниот Идентитет „Кино, ахо“ беше слоганот за второто издание на Европскиот филмски фестивал во Куба. Тоа е дел од концептот на дизајн фокусиран на патувањето како начин за поврзување на културите. Дизајнот го евоцира патувањето на крстаречкиот брод што патувал од Европа кон Хавана, натоварен со филмови. Дизајнот на поканите и билетите за фестивалот беше инспириран од пасоши и пансиони што ги користат патниците денес низ целиот свет. Идејата за патување низ филмовите ја охрабрува јавноста да биде прифатлива и iousубопитна за културните размени.

Храна Закуска

Have Fun Duck Gift Box

Храна Закуска Кутијата за подароци „Have fun Duck“ е специјална кутија за подароци за млади. Инспириран од играчки, игри и филмови во пиксели, дизајнот прикажува „град на храна“ за млади луѓе со интересни и детални илустрации. ИП-сликата ќе биде интегрирана во градските улици и младите сакаат спорт, музика, хип-хоп и други забавни активности. Доживејте забавни спортски игри додека уживате во храна, изразете млад, забавен и среќен животен стил.

Пакет За Храна

Kuniichi

Пакет За Храна Традиционалната јапонска конзервирана храна Цукудани не е позната во светот. Задушено јадење сос од соја со комбинација на разни состојки со морска храна и копнени состојки. Новиот пакет вклучува девет етикети дизајнирани да ги модернизираат традиционалните јапонски обрасци и да ги изразат карактеристиките на состојките. Новото лого на брендот е дизајнирано со очекување да ја продолжи таа традиција во наредните 100 години.

Медот

Ecological Journey Gift Box

Медот Дизајнот на кутијата за подароци со мед е инспириран од „еколошкото патување“ на Шенонџа со изобилство на диви растенија и добра природна еколошка средина. Заштитата на локалното еколошко опкружување е креативна тема на дизајнот. Дизајнот усвојува традиционална кинеска уметност од хартија и куклена уметност во сенка за да ја покаже локалната природна екологија и пет ретки и загрозени заштитени животни од прва класа. Груба трева и дрвена хартија се користат на материјалот за пакување, што претставува концепт на природа и заштита на животната средина. Надворешната кутија може да се користи како исклучителна кутија за складирање за повторна употреба.

Инфографски Со Анимиран Гиф

All In One Experience Consumption

Инфографски Со Анимиран Гиф Проектот All In One Consum Consum е Инфограф со големи податоци што прикажува информации како што се целта, видот и потрошувачката на посетителите во комплексни трговски центри. Главните содржини се составени од три репрезентативни увид кои произлегуваат од анализата на „Големите податоци“ и истите се наредени од горе до долу според редоследот на важноста. Графиките се прават со употреба на изометриски техники и се групирани во користењето на репрезентативната боја на секој предмет.