Списание за дизајн
Списание за дизајн
Фотографската Серија

U15

Фотографската Серија Проектот на уметниците ги искористува предностите на зградите на U15 за да се создаде асоцијација со природни елементи присутни во колективната имагинација. Искористувајќи ја структурата на зградата и делови од неа, како нејзини бои и форми, тие се обидуваат да евоцираат повеќе специфични локации како Кинеската Стоун шума, Американската Devаволска кула, како генерички природни икони како водопади, реки и карпести падини. За да добијат поинакво толкување на секоја слика, уметниците ја истражуваат зградата преку минималистички пристап, користејќи различни агли и перспективи.

Веб-Страницата

Travel

Веб-Страницата Дизајнот користеше минималистички стил, за да не се преоптоварува корисничкото искуство со непотребни информации. Исто така, многу е тешко да се користи минималистички стил во индустријата за патувања, бидејќи паралелно со едноставен и јасен дизајн, корисникот мора да добие целосни информации за своето патување и ова не е лесно да се комбинира.

Брендирање И Пакување

Leman Jewelry

Брендирање И Пакување Визуелно решение за новиот идентитет на накитот на Леман беше комплетен нов систем за изложување на луксузно, исклучително, но софистицирано и минимално чувство. Новото лого инспирирано од работниот процес на Леман, нивната услуга за дизајнирање брз дизајн, со изработка на сите дијамантски форми околу симбол на starвезда или искра, создавајќи еден софистициран симбол и исто така одекнува на сјајниот ефект на дијамантот. Последователно, сите материјали за обезбедување беа произведени со високо квалитетни детали за да се потенцира и збогатува луксузноста на сите нови визуелни елементи на марката.

Алкохол

GuJingGong

Алкохол Културните приказни изнесени од народот се претставени на пакувањето, а образците на пиење змејови се прецизно цртани. Змејот се почитува во Кина и ја симболизира подвижност. На илустрацијата, Змејот излегува да пие. Бидејќи го привлекува виното, тој лебди околу шишето со вино, додавајќи традиционални елементи, како што се Xiangyun, палатата, планината и реката, што ја потврдува легендата за виното за почит на Гјуинг. По отворањето на кутијата, ќе има слој од хартиена картичка со илустрации за да може кутијата да го има целокупниот ефект на дисплејот по отворањето.

Системот За Најавување На Патиштата

Airport Bremen

Системот За Најавување На Патиштата Модерен дизајн со висок контраст и јасна информација Хирархи го разликува новиот систем. Системот за ориентација работи брзо и ќе придонесе позитивно за квалитетот на услугата што го овозможува аеродромот. Најважното значи до употреба на нов фонт, карактеристичен елемент со стрела воведување на различни, бои со висок контраст. Особено беше од функционални и психолошки аспекти, како што е добра видливост, читливост и снимање на информации без бариери. Се користат нови алуминиумски кутии со современо, оптимизирано осветлување на LED. Беа додадени кули за сигнали.

Пакување Концепт

Faberlic Supplements

Пакување Концепт Во современиот свет, луѓето постојано се изложени на агресивните ефекти на надворешните негативни фактори. Лошата екологија, зафатениот ритам на животот во мегалополи или стресови доведуваат до зголемени оптоварувања на телото. За нормализирање и подобрување на функционалната состојба на телото, се користат додатоци. Главната метафора на овој проект стана дијаграм за подобрување на благосостојбата на една личност со употреба на додатоци. Исто така, главниот графички елемент го повторува обликот на буквата F - првата буква во името на брендот.