Списание за дизајн
Списание за дизајн
Накит

Poseidon

Накит Накитот што го дизајнирам ги изразува моите чувства. Ме претставува како уметник, дизајнер и исто така како личност. Предизвикот да се создаде Посејдон беше поставен во најтемните часови од мојот живот кога се чувствував исплашен, ранлив и имав потреба од заштита. Првенствено ја дизајнирав оваа колекција да се користи во самоодбрана. И покрај тоа што овој поим избледени во текот на овој проект, тој сè уште постои. Посејдон (богот на морето и „Земјата-Шајкер“, на земјотреси во грчката митологија) е мојата прва официјална колекција и е насочена кон силни жени, наменети да му дадам на носителот чувство на моќ и доверба.

Накит

odyssey

Накит Основната идеја за одисеја од мономер вклучува покривање на обемни, геометриски форми со шарена кожа. Оттука, се развива меѓусебна јасност и искривување, транспарентност и прикривање. Сите геометриски форми и обрасци можат да се комбинираат по волја, разновидни и дополнети со дополнувања. Оваа фасцинантна, едноставна идеја овозможува создавање на скоро неисцрпен спектар на дизајни, совршено согласка со можностите што ги нуди брзото прототипирање (3Д печатење), бидејќи секој клиент може да има изработена целосно индивидуална и единствена ставка (посета: www.monomer. еу-продавница).

Тактилна Ткаенина

Textile Braille

Тактилна Ткаенина Индустриски универзален текстил quакард мисла како преведувач на слепите лица. Оваа ткаенина може да ја читаат луѓе со добар поглед и таа е наменета за нив да им помогне на слепите луѓе кои почнуваат да го губат видот или имаат проблеми со видот; со цел да се научи системот на бразил со пријателски и заеднички материјал: ткаенина. Содржи азбука, броеви и знаци на интерпункција. Не се додаваат бои. Тоа е производ на сива скала како принцип на без перцепција на светлина. Тоа е проект со социјално значење и го надминува комерцијалниот текстил.

Спектакли

Mykita Mylon, Basky

Спектакли Колекцијата MYKITA MYLON е изработена од лесен полиамиден материјал со одлична индивидуална прилагодливост. Овој специјален материјал е создаден слој по слој благодарение на техниката Селективно ласерско синтетирање (SLS). Реинтепретирајќи ја традиционалната форма на облик на панто-спектакл во форма на панто, која беше модерна во 1930-тите, моделот BASKY додава ново лице на оваа колекција на спектакли, која првично беше дизајнирана за употреба во спортот.

Часовникот

Ring Watch

Часовникот Ринг часовникот претставува максимално поедноставување на традиционалното рачен часовник преку елиминација на броеви и рацете во прилог на двата прстени. Овој минималистички дизајн овозможува чист и едноставен изглед кој совршено се венчава со естетскиот изглед на часовникот. Круната на потписот сè уште обезбедува ефикасно средство за промена на часот додека нејзиниот скриен е-мастило екран ги прикажува живописните ленти во боја со исклучителна дефиниција, на крајот одржувајќи аналоген аспект, истовремено обезбедувајќи подолг век на траење на батеријата.

Нараквицата

Fred

Нараквицата Постојат многу различни видови нараквици и блескави: дизајнери, златни, пластични, ефтини и скапи ... но убави како што се, сите тие се секогаш едноставно и само нараквици. Фред е нешто повеќе. Овие манжетни во својата едноставност го оживуваат благородникот на старите времиња, но сепак се модерни. Тие можат да се носат и на голи раце, како и на свилена блуза или црн џемпер, и секогаш ќе додадат допир на час на лицето што ги носи. Овие нараквици се уникатни затоа што доаѓаат како пар. Тие се многу лесни што ги прави носењето непријатно. Со носење нив, едвај ќе се забележи!