Списание за дизајн
Списание за дизајн
Стол

5x5

Стол Столчето 5x5 е типичен проект за дизајн каде ограничувањето се препознава како предизвик. Седиштето на столот и задниот дел се направени од ксилит кој е многу тешко да се обликува. Ксилит е суровина што може да се најде на 300 метри под површината на земјата и е обложена со јаглен. Во моментов поголемиот дел од суровината е фрлена. Од гледна точка на животната средина, овој материјал создава отпад на површината на земјата. Затоа, идејата за дизајнот на столот се чинеше дека е многу провокативна и предизвикувачка.

Столици

Musketeers

Столици Едноставно Елегантно Функционална. Мускетарите се столбови со три нозе изработени од метал обложени со прав, свиткани во форма со дрвени нозе исечени од ласер. Основа со три нозе е геометриски докажано дека е всушност постабилна и има најмалку шанси да се бори отколку да има четири. Со одлична рамнотежа и функционалност, елеганцијата на мускетарите во својот модернистички изглед го прават совршено парче во вашата соба. Дознајте повеќе: www.rachelledagnalan.com

Плочки

REVICOMFORT

Плочки REVICOMFORT е подот што може да се отстрани и еднократно. Брз и лесен за примена. Подготвени за употреба Идеално за реновирање. Во еден производ ги комбинира техничките карактеристики на порцеланските плочки со полно тело, економските предности на поедноставената поставеност за заштеда на време, леснотијата на мобилност и повторна употреба во различни простори. REVICOMFORT може да се направи во неколку збирки на Revigrés: разни ефекти, бои и површини.

Дифузен Арома

Magic stone

Дифузен Арома Меџик камен е многу повеќе од апарат за домаќинство, е во состојба да создаде волшебна атмосфера. Неговата форма е инспирирана од природата, размислувајќи за камен, измазнет од водата на една река. Водениот елемент симболично е претставен со бранот што го одделува горниот од долниот дел на телото. Водата е клучен елемент на овој производ кој преку ултразвук ја атомизира водата и миризливото масло, создавајќи ладна пареа. Бран мотив, служи за создавање атмосфера преку LED светло кое непречено ги менува боите. Со мозочен удар на капакот, го активирате копчето за капацитет што ги контролира сите функции.

Играчки

Minimals

Играчки Минималите се симпатична линија на модуларни животни што се карактеризираат со употреба на примарна палета на бои и геометриски форми. Името потекнува, одеднаш, од зборот „Минимализам“ и контракцијата на „Мини-животни“. Секако, тие се подготвени да ја изложат суштината на играноста преку елиминирање на сите несуштински форми, одлики и концепти. Заедно, тие создаваат пантон на бои, животни, облека и архетипови, ги охрабруваат луѓето да изберат лик со кој се идентификуваат.

Безжичен Звучник

Saxound

Безжичен Звучник Saxound е уникатен концепт инспириран од некои од водечките звучници во светот.Тоа е фузија на најдобрата иновација која е направена веќе пред неколку години, со мешавина од сопствена иновација, со што се прави целосно ново искуство за луѓе.Основните елементи на Саксунд се цилиндрична форма и склопување на навој. Димензиите на Саксунд се инспирирани од редовен компактен диск со дијаметар од 13 сантиметри и висина од 9,5 сантиметри, кој може да се премести со едната рака.Се состои од два 1 „Твитерџии, два 2 возачи на возач и бас радијатор пристигнаа во толку мал фактор во форма.