Списание за дизајн
Списание за дизајн
Осветлување И Звучен Систем

Luminous

Осветлување И Звучен Систем Сјајно дизајниран да понуди ергономско решение за осветлување и опкружувачки звучен систем во еден производ. Целта е да се создадат емоции што корисниците сакаат да ги чувствуваат и искористи комбинација на звук и светлина за да се постигне оваа цел. Звучниот систем развиен врз основа на рефлексија на звук и симулира 3Д опкружувачки звук во просторијата без потреба од жици и инсталирање на повеќе звучници околу тоа место. Како приврзок светло, Светлечки создава директно и индиректно осветлување. Овој систем на осветлување обезбедува мека, униформа и ниска контрастна светлина што спречува проблеми со сјајот и видот.

Електричен Велосипед

Ozoa

Електричен Велосипед Електричниот велосипед OZOa располага со рамка со карактеристична форма „Z“. Рамката формира непрекината линија што ги поврзува клучните функционални елементи на возилото, како што се тркалата, управувачот, седиштето и педалите. Обликот „Z“ е ориентиран на таков начин што неговата структура обезбедува природна вградена задна суспензија. Економијата на тежина се обезбедува со употреба на алуминиумски профили во сите делови. Отстранлива, полнење на батеријата на литиум јон е интегрирана во рамката.

Јавната Сфера

Quadrant Arcade

Јавната Сфера Наведената аркада од одделение II се претвори во поканувачко улично присуство преку уредување на вистинското светло на вистинското место. Општо, осветлувањето на околината се користи холистички, а неговите ефекти се поставени хиерархиски за да се постигнат варијации во моделот на светлината кои создаваат интерес и промовираат зголемена употреба на просторот. Со стратешкото вградување за дизајнирање и поставување на висечката динамична карактеристика беше управувано заедно со уметникот, така што визуелните ефекти се појавуваат посуптилни отколку преголеми. Со исчезнување на дневната светлина, елегантната структура е акцентирана од ритамот на електричното осветлување.

Проширување На Табелата

Lido

Проширување На Табелата Лидо се склопува во мала правоаголна кутија. Кога е склопен, служи како кутија за складирање на мали артикли. Ако ги кренат страничните плочи, зглобовите на нозете испаруваат од кутијата и Лидо се претвора во масичка за чај или мала биро. Исто така, ако тие целосно ги расплетуваат страничните плочи од двете страни, таа се претвора во голема табела, при што горната плоча има ширина од 75 Cm. Оваа табела може да се користи како трпезариска маса, особено во Кореја и Јапонија каде седењето на подот додека вечера е вообичаена култура.

Музички Инструмент

DrumString

Музички Инструмент Комбинирање на два инструмента заедно што значи раѓање на нов звук, нова функција во употребата на инструменти, нов начин за играње инструмент, нов изглед. Исто така, скалите за тапани се како D3, A3, Bb3, C4, D4, E4, F4, A4 и скалите со жица за белешки се дизајнирани во EADGBE систем. DrumString е лесен и има лента што е прицврстена над рамената и половината, затоа користењето и држењето на инструментот ќе биде лесно и ви дава можност да користите две раце.

Кацига За Велосипеди

Voronoi

Кацига За Велосипеди Шлемот е инспирирана од 3Д Ворони структура која е широко распространета во природата. Со комбинација на параметарска техника и бионика, шлемот за велосипеди има подобрување на надворешниот механички систем. & # 039; е различно од традиционалната структура за заштита од снегулки во неговиот безжичен бионички 3Д механички систем. Кога е погодена од надворешна сила, оваа структура покажува подобра стабилност. Со рамнотежа на леснотија и безбедност, шлемот има за цел да им обезбеди на луѓето поудобна, помодерна и побезбедна лична шлем за велосипеди за заштита.